"İslam'a ve Kürtlere olan kinlerini dışa vuruyorlar"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Vatan Partisi'nin Diyarbakır Valiliğine, Şeyh Said'i simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması yönündeki talebini İslam'a ve Kürtlere olan kinlerini dışa vurmak olarak tanımladı.

Haberler 21.12.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatan Partisi Diyarbakr l Tekilatnn Diyarbakr Valiliine bavurarak eyh Saidi simgeleyen bütün sembollerin kaldrlmas talebini deerlendiren Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, söz konusu giriimi slama ve Kürtlere olan kinlerini da vurmak olarak nitelendirdi.

Dou Perinçekin genel bakanln yapt Vatan Partisi Diyarbakr l Tekilat, Diyarbakr Valiliine yapt bavuruda, eyh Saidi simgeleyen bütün sembollerin kaldrlmas yönünde talepte bulundu.

Söz konusu bavurunun duyulmas üzerine pek çok kesimden tepkiler yükselirken konuya ilikin Saadet partisi de yazl bir açklama yaynlad.

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan tarafndan yaplan açklamada, Bu teebüsü slama ve Kürtlere olan kinlerini da vurmas ve doru tarih bilincinden yoksun ve tarihi çarptma olarak deerlendiriyoruz. dedi.

Bozan, Türkü, Kürdü, Arab, Laz, çerkeziyle Osmanly 600 yl bir arada tutan slami deerlerdir. Osmanl Padiahlarndan bazlar slami deerlerden uzaklap Batya, israfa, sefahate ve gösterie yöneldii zaman Osmanl güç kaybetmeye balad. ifadelerini kulland.

eyh Saidin tek endiesi slami deerlerdi

Cumhuriyetin ilanyla birlikte, slamn birçok kaide ve kuralnn tek tek ortadan kaldrldn hatrlatan Bozan, Yerine Avrupadan ithal edilen kanunlar konuldu. Camiler, medreseler, zaviyeler ve dergahlar kapatlarak slamla ilgili olan nianelerin tümü ortadan kaldrld. te eyh Said tüm bu olanlara kar kyam etti. Bütün endiesi slami deerlerin zarar görmesi idi. Bunu kendisi idama götürülürken öyle ifade etmitir: Benim bu deersiz dallarda aslmama pervam yoktur. Muhakkak ki, mücadelem Allah ve dini içindir. diye belirtti.

Vatan Partisinin, son seçimlerde Diyarbakrda ald oy oranna dikkat çeken Bozan, Vatan Partisinin Diyarbakrda yüzde 0,07 yani 571 oy oranyla halkn yannda bir karl olmad gibi yapt müracaatn da halkn yannda hiçbir deeri yoktur. Sadece kendi zihniyetlerini ortaya koymas ve gündeme gelmek için yapt bir giriimdir. eklinde konutu.

Bozan son olarak u ekilde devam etti:

Bizler ülkemizin birlik ve beraberliine zarar verecek her türlü ötekiletirici ve kutuplatrc söylemlerden kaçnmay teklif ederken kendileri yeni bir söylemle farkl bir kutuplamay körüklemektedir. Bu giriimde halkn deer verdii tarihi ahsiyetleri inkr ederek bu kutuplatrcl daha da ileri tama gayretindeler.

Ana Sayfaya Git