İslam'ı karalamaya çalışıyorlar

HDP önünde evlat nöbeti tutan Aysun Adıyaman: "PKK İslam’ı karalamaya çalışıyor"

Haberler 30.12.2020 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlat nöbetine devam eden Aysun Adyaman PKKnn Kürtlük davas gütmediini, slam karalamaya çaltn söyledi.

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019dan itibaren farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti 484üncü gününde de devam ediyor. Terör örgütü PKK mensuplar tarafndan 9 yandayken daa kaçrlan Hamzann ablas Aysun Adyaman, evlat nöbetine Hakkariden annesiyle katldn, evlatlarn HDPden istediklerini söyledi.

KÜRTLÜK DAVASI DEL SLAMI KARALAMAYA çALIIYORLAR

HDPli vekillerin kendi çocuklarna kuzu eti yedirirken, kaçrlan çocuklara domuz eti yedirdiklerini belirten Aysun Adyaman, PKKnn Ermenileri savunduunu, daa kaçrlan çocuklarn dinden çkarldn kaydetti. Adyaman, HDPliler güya Kürtleri için meclisteler, bu Kürtlüe yönelik deil dine yönelik bir ey. Kandrlp daa götürülen her çocuk, önce dinden çkartlyor, bu tamamen slam karalamaya yönelik bir mücadele. Terör örgütü eleba Abdullah Öcalann Ermeni asll olduunu biliyoruz. Azerbaycan ve Ermenistan savarken PKK Ermenistann savundu, bunlar da bunun açk kant. Kürtün dinle bir problemi yok, hepsi Müslüman, bu tamamen Türkiye Cumhuriyetinin Müslüman kesimine yönelik bir saldr. HDP milletvekilleri kendi çocuklarna kuzu eti yedirirken, kardeime ve kaçrlan çocuklara domuz etti yediriyorlar. Bu Müslümanla ve dini karalamaya yönelik bir ey, Kürtlükle alakas yok bu durumun dedi.

çOCUKLARIN KALEMLER ELLERNDEN ALINDI

HDPli vekil Remziye Tosunun tableti olmayan çocuklarn eitiminin yarda kald açklamalarna tepki gösteren Adyaman, kaçrlan çocuklarn ellerinden kalemleri ve yaam haklarnn alndn söyledi. Adyaman, Remziye Tosun bir yerde çocuun birini tableti olmad için eitiminin yarda kaldn dile getirmi. Bunca çocuk ve özellikle 9 yandaki kardeimin kalemini ellerinde alrken, onunda eitimi yarda kald, bunlar bir çocua tablet isteyerek kendilerini aklayacaklarn düünüyorlar. Ama bunca çocuun eitim hayatn sonlandrdlar, yaama hakkn ellerinden aldlar diye konutu.

AHM KEND çIKARLARI çN KARAR ALDIINI AçIKçA KANITLADI

AHMnin Selahattin Demirtan tahliyesini isteyerek aileleri görmezden geldiini belirten Adyaman, bunun kendi çkarlar için karar aldklarnn açk kant olduunu kaydetti. Adyaman, Kardeim HDP ve yandalar tarafndan para karl PKKya satld. Annemle birlikte geldik, evlat nöbetini sürdürmekte kararlyz. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi Selahattin Demirta için beraat karar alnmasn istemesi, bunca anne ve baba 15 aydr evlatlarnn HDP ve yandalar tarafndan daa kaçrldn avaz çkt kadar Selahattin Demirta tarafndan kaçrldn dile getiriyor. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi bunca cana sebep olan, yaama hakkn elinden alan çocuklarn suçlusunu serbest braklmasn isterken, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin susmas kendi çkarlar dorultusunda karar aldnn açk kantdr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git