İşlerini kuracaklar!

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" kapsamında Lice ilçesinde KOSGEB'e başvuran 150 kadına girişimcilik eğitimi veriliyor.

Haberler 21.11.2016 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerine yönelik balatlan yatrm ve kalknma hamlesi, terör saldrlarnn youn yaand Diyarbakrn Lice ilçesinde de kadnlara umut oldu.

Babakan Binali Yldrmn Diyarbakrda, 2016-2020 döneminde 62 milyar liralk kamu yatrm yaplmasn öngören Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Program, Yatrm ve Destek Hamlesini açklamasnn ardndan kendi iini kurmak isteyen bölge halk, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme daresi Bakanlnn (KOSGEB) giriimcilik destek programndan faydalanmak için bavuruda bulunmaya balad.

Lice ilçesinde Karacada Kalknma Ajansnn 2016 Yl Teknik Destek Program kapsamnda Lice Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Bakanl tarafndan yürütülen Uygulamal Giriimcilik ve E-Ticaret Eitimini baaryla tamamlayarak sertifika alacak 150 kursiyer KOSGEB desteiyle kendi ilerini kurabilecek.

yerlerinin kurulu, makine teçhizat ve iletme giderleri KOSGEB tarafndan 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi imkanyla destekleniyor.

Lice Kaymakaml Aile Destek Merkezi Proje Koordinatörü Gülbahar Özekinci, amaçlarnn Liceli kadnlarn gelimesi ve hayatlarna bir eyler katmas olduunu söyledi.

Özekinci, giriimcilik eitimine bayanlardan youn bir talep geldiini belirterek, Toplumun gelimesi çocuklarn dinamiine bal, bu dinamii de oluturan en önemli kesim bayanlardr. ifadelerini kulland.

Bölgede yaanan terör saldrlarnn bayanlar da etkilediini aktaran Özekinci, Bayanlarmz giriimcilik eitimi almak istiyorlar ve snflarmz dolu geçiyor. Bayanlarmz Bende çalabilir ve yapabilirim diyerek güvenlerini artryor. Her alanda seminerlerimiz oluyor. Bayanlarmz il d gezilerine götürerek ufuklarnn açlmasna katkda bulunduk. Sadece Liceyle snrl kalmamalar için elimizden geleni yapyoruz. diye konutu.

Eitime katlan Liceli bayanlardan Meyase Erdak, hedefinin Licede büyük bir giyim maazas açmak olduunu belirtti.

Bu tür programlarn özellikle bayanlara çok faydas olduunu belirten Erdak, böyle bir imkan kendilerine sunan Babakan Yldrma teekkür etti.

- Bölgeye yatrmlar çok beeniyor ve destek de veriyoruz

Bayanlar olarak bir araya gelip memleketlerini el birliiyle güzelletireceklerine inandn vurgulayan Erdak, Kaymakamlmzn Licede çok güzel çalmalar var. Lice halkn çok güzel aydnlatyor. Devletimizin bölgeye yatrd imkanlar çok beeniyoruz ve destek de veriyoruz çünkü devlet desteine çok ihtiyacmz var. eklinde konutu.

Eitime katlanlardan iki çocuk annesi Berrin Buran ise Evde bo bo oturacamza buraya gelip kendimizi gelitirip çevremize faydal oluyoruz. Bu tür çalmalarn devamn istiyoruz. dedi.

Hedefinin bayanlarn ürettikleri el emeklerin satnn yaplaca bir i yeri açmak olduunu söyleyen Buran, derslerin gayet faydal geçtiini aktard.

Buran, Licenin gelimesini istiyorum. Gençlerimize, bayanlarmza ve elerimize iyi bir i olanaklar olsa çok iyi olur. diye konutu.

- Biraz kendimi gelitirdikten sonra, Allah ksmet ederse i yerimi açacam

Eitime geldikten sonra daha baarl olduunu ve bilmedii bilgileri burada örendiini dile getiren Rean Demir de Dikimevi ile ilgili bir i yeri açmak istiyorum. Biraz kendimi gelitirdikten sonra, Allah ksmet ederse i yerimi açacam. dedi.

Babasn genç yata kaybettiinden dolay kardelerine kendisinin baktn anlatan Demir, Babam hayatn kaybettii için ben evlenemedim. Küçük yatan itibaren bu yama kadar çaltm. 6 kardeime babalk yapp okuttum. Kendim için de bir eyler yapmak istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git