Isparta'da askeri nakliye uçağı düştü: 3 asker şehit

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim uçağı düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır" denildi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın da düşen uçaktaki 2'si pilot, 1'i uçuş teknisyeni 3 askeri personelin şehit olduğunu açıkladı.

Haberler 18.01.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalvaça bal Krkba köyü Hodulluca mevkiinde saat 14.30 sralarnda eitim amaçl da kullanlan askeri nakliye uça dütü. Köylülerin 112 Acil çar Merkezine yapt ihbar üzerine bölgeye çok sayda 112, itfaiye ile askeri ekipiler sevk edildi. Uçan Eskiehirden havalanan CN-235 askeri nakliye uça olduu belirtildi.

EHTLERN KMLKLER BELL OLDU

ehitlerin, Hava Pilot Binba Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzba Ali ahin Odaba ve Hava Uçak Bakm Astsubay Kdemli Baçavu Ömer Kadir Arl olduu açkland.

VAL GÜNAYDIN: NAALARIMIZI ALDIK

Isparta Valisi ehmus Günaydn, Yalvaça bal Yukarkakara Köyünde askeri nakliye uçann dümesiyle ilgili açklama yapt. Vali Günaydn, AFAD ekipleri çok ksa sürede, özellikle de köylü vatandalarmza da çok teekkür etmek istiyorum, çok ksa süre içerisinde enkaza ulatlar. Hepimizin ba sa olsun dedi.

ehitlerin naalarnn Yalvaç Devlet Hastanesine götürüldüünü kaydeden Vali Günaydn, Otopsi ilemleri yaplyor. Ondan sonra da Eskiehire götürülecek. Arama faaliyetleri ksa sürede tamamland. Zaten Hava Kuvvetlerine ait bir helikopter çok ksa süre sonra olay yerine intikal etmiti. Ksa süre içerisinde savc arkadalarmz, dier görevlilerimiz ulaarak naalarmz aldk. u anda otopsi ilemleri bitmek üzere diye konutu.

TEKNK çALIMA SÜRÜYOR

Olayn olu saatiyle ilgili net bir bilgi veremeyeceini kaydeden Vali Günaydn, uçan kara kutusuna ulalp ulalmad ve uçan düü nedeninin ise yaplacak çalmann ardndan açklanabileceini vurgulad.

Kaza srasnda bölgede youn sis olduu söylentileriyle ilgili de Vali Günaydn, Bu teknik bir çalma. Teknik ekibin çalmasnn ardndan açklama yaplr dedi.

GENELKURMAY AçIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde olayla ilgili yaplan açklamada, 17 Ocak 2018 tarihinde 11.03te konulu bulunduu Eskiehir 1inci Ana Jet Üs Komutanlndan planl uçu eitimi maksadyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduu halde kalk yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uça ile saat 12.50 civarnda radar irtibat kesilmi ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine balanmtr. Saat 14.30 sularnda Eirdir Gölü kuzeyinde uçamzn enkazna ve 3 kahraman personelimizin naalarna ulalmtr. Bu elim kaza neticesinde ahadet mertebesine erien kahraman silah arkadalarmza Allahtan rahmet deerli aile fertlerine, Türk Silahl Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine basal dileriz denildi.

CN-235 TP UçAKLAR DAHA ÖNCE DE KAZALARA KARIMITI

CN-235 tipi uçaklardan bugüne kadar tüm dünyada 5 kaza yaparken, bunlarn 3ü Türkiyede meydana gelmiti.

2001de CN-235 tipi uçaklar 3 ay içinde üç kaza yaad. Ocak aynda Kayseride düen uçakta 3 asker ehit oldu. Mays aynda Malatyada meydana gelen ikinci kazada 34 asker ehit oldu. Ayn hafta içinde Ankarada test uçuu yapan uçak piste çaklp 4 test pilotu yaamn yitirince, CN-235 uçaklarnn uçular geçici olarak durduruldu.

CN-235 TEKNK ÖZELLKLER

spanyol CASA ile Endonezyal IPTN tarafndan tasarlanan uçak, halen Airbus portföyünde yer alyor. çift turboprop motorlu nakliye uça, Türk Hava Kuvvetlerinin envanterine 1991de girmeye balad. Uçaklar halen Hava Kuvvetlerinin yan sra Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlklarnda da görev yapyor. Toplam 59 adet uçak nakliyeden VIP tamaya, deniz karakoldan elektronik kartrmaya kadar farkl görevlerde kullanlyor.

Mürettebat: 3 (2 pilot, 1 yükleme uzman/teknisyen)

Kapasite: 44 yolcu

Yükleme snr: 5,950 kg

Uzunluk: 21.40 m

Kanat açkl: 25.81 m

Yükseklik: 8.18 m

Kanat alan: 59.10 metre kare

Bo arlk: 9,800 kg

Maksimum kalk arl: 16,500 kg

Motor tipi: 2 adet General Electric CT7-9C3 turboprop

Motor gücü: 1,750 shp

Seyir hz: 454 km/saat

Menzil: 5,055 km

Servis tavan: 7,620 m

Ana Sayfaya Git