İSRAİL DEVLETİ TANINMAMALI!

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etmesini değerlendiren Diyarbakırlılar, kararın İslam âlemine bir hakaret olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin siyonistleri devlet olarak tanımaması gerektiğini belirttiler.

Haberler 15.12.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emperyalist ABDnin Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesini Diyarbakr halk deerlendirdi.

Amerikann giriimini slam lemine bir hakaret olarak niteleyen Diyarbakrllar, Türkiyenin, siyonistleri devlet olarak tanmamas gerektiini belirttiler.

Tüm slam leminin karar kar tepki göstermesi gerektiini ifade eden Diyarbakrllar, Kudüsün Müslümanlarn can olduunu ve Müslümanlarn Kudüs için kann aktmaya hazr olduunu söylediler.

Özellikle slam ülkeleri yöneticilerinin karara kar koymas gerektiini dile getiren vatandalarda Hasan Tokur, karar bir hakaret olarak niteledi.

Tokur, Tüm slam ülkeleri buna tepkilerini koymalar lazm. Maalesef Arap ülkeleri Müslüman diye geçiniyorlar ama hiçbir tanesinden ses çkmyor. Pazar günü Diyarbakrda Kudüs ile ilgili miting olacak, inallah Allah nasip ederse o mitinge katlacaz. Kudüs için yaplan her etkinlie her zaman destek veririz. Bu her Müslümann yapmas gereken eydir. dedi.

Her alanda karara kar tepki konulmas gerektiini söyleyen Mehmet Ülser de Kudüse sahip çklmas çarsnda bulundu.

Kudüsün tarihten beri Müslümanlarn olduunun altn çizen Ülser, Amerika zaten bu söylemiyle Avrupada da hiçbir destek alamad. Hem sosyal medyada olsun, hem de yaptmz eylemlerle olsun tepkimizi ortaya koymamz lazm. Allah raz olsun, HÜDA PAR Pazar günü burada bir etkinlik yapacak. Tüm Müslümanlardan dileimiz bu etkinlie katlp destek vermelidir. ifadelerini kulland.

Müslümanlar birbirlerine baland zaman bütün zulümler biter

Amerikann Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesindeki cesaretini slam ülkesinin içinde bulunan fitneye balayan Rza Ersöz, tepkisini u sözlerle ifade etti:

Allah Tel, hakka yardm etsin. Müslümanlar birbirlerine baland zaman bütün zulümler biter. Eer fitne olmasa her ey güzelce gider ve biter. imdi fitne vardr, eytan var iin içerisinde. Allah Tel o eytanlarn boynunu krsn.

Siyonistlerle her türlü ilikinin kesilmesi çarsnda bulunan Rasim Yücel ise bütün Müslümanlarn Amerika ve siyonistlere kar birlik olmas gerektiini vurgulad.

Bütün Müslümanlar da israille ticaretini kessinler

Amerikann kararn hiçbir Müslümann kabul etmemesi gerektiini dile getiren Yücel, Ben bir vatanda olarak bütün Müslümanlar Amerikaya kar çaryorum. Zalimce davranyor. Müslümanlarn bunu kabul etmemesi lazm. Bütün Müslümanlar da israille ticaretini kessinler. Müslüman Müslüman desteklemese o Müslüman deildir. Suud Kraln da Müslümanla davet ediyorum. çünkü Amerikaya bel çkt. Eer biz birbirimize yardm etmesek zaten bunlar bizi kkrtmaya çalacak, bizi birbirimizden ayrmaya çalacak. Irak, Suriye gibi yapacaklar. Pazar günü mitinge de katlaca, hem de ailemle beraber katlacam. eklinde konutu.

Kudüsün ümmetin ilk kblesi olduuna dikkat çeken Abdullah Temelolu da Amerikann Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak ilan etmesinden daha zalimce bir ey olmadn söyledi.

Bu karar insanla zulümdür

Temelolu, Bundan daha zalim bir karar dünyada bugüne kadar ne verilmi ne de bundan sonra verilecek. Bu karar insanla zulümdür. Kudüs ümmetin ilk kblesi olduu için cann ve maln feda etmelidir. Pazar günü düzenlenecek mitinge de inallah katlacaz. diye konutu.

Amerikann Ortadoudaki kirli oyunlarna vurgu yapan Kasm enol da Türkiyenin siyonistleri devlet olarak tanmamas gerektiini belirtti.

Türkiye meclisi toplamaldr, israil denilen devleti tanmam karar almaldr

enol tepkisini u sözlerle ifade etti:

Amerika Ortadouda fitne yapyor. Ortadouyu kartryor. Türkiyeyi bu ilerle megul ederek baz amaçlarna ulamak istiyor. Müslümanlar buna uyank olmaldr. Türkiye de bu konuda meclisi toplamaldr. srail denilen devleti tanmam karar almaldr. Bu bizim onursal duruumuzdur. Kuds-ü erif bizim ilk kblemizdir, Kuds-ü erif bizim canmzdr. Biz kanmz Kudüs için dökmeye hazrz.

Karara kar Müslümanlarn bir olup tepkisini göstermesiyle Amerikann kararnda vazgeçeceini ifade eden Reat Sürer de Pazar günü düzenlenecek Kudüse Sahip çkyoruz mitinge katlacan söyledi. (LKHA)

Ana Sayfaya Git