İşte hayata dönüş oprasyonu

Eğil'de piknik yaparken baraj kapaklarının açılmasıyla, ölümle burun buruna gelen 5'i çocuk 12 kişi, Jandarma'nın nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı. Helikopter, suya indi.

Haberler 11.07.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eil ilçesinde aralarnda çocuklarnda bulunduu 12 kii, Dicle Nehrinde yüzmeye gitti. Ancak baraj kapaklarnn açlmas nedeniyle suyun debisinin yükselmesi sonucu 12 kii, nehrin ortasnda bulunan adackta mahsur kald. çevredeki vatandalarn kurtarma çalmalar sonuç verilmeyince, jandarmaya haber verildi.

Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, nehirde mahsur kalan 12 kiiyi kurtarmak için operasyon balatt. Diyarbakrdan havalanan askeri helikopter, Eil ilçesine hareket ederek, bölgeye geldi. Helikopter pilotu, 12 kiinin nehrin içinde kaldn görünce, helikopteri nehre indirdi ve mahsur kalan 12 kii kurtarld.

Mahsur kalanlarn tamamnn alnmasnn ardndan havalanan helikopter vatandalar karaya çkard. Buarada operasyonu an be an izleyen çevredeki vatandalar ise uzun süre askerleri ve helikopterin pilotunu alklayarak destek verdi. Yaplan baarl bu operasyonu, Jandarma Genel Komutanl sosyal medya hesasndan Jandarma varsa güven var balyla yer verdi.

Diyarbakrn Eil ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehrinde su debisinin yükselmesi ile mahsur kalan 12 kii jandarmann nefes kesen operasyonu ile kurtarld.

BARAJ KAPAKLARI AçILINCA

Edinilen bilgiye göre, Eil ilçesinde scaklardan bunalan ve çou çocuklardan oluan 12 kii serinlemek için Dicle Nehrine girdi. Baraj kapaklarnn bir anda açlmasyla Dicle Nehrinde su debisi yükselmeye balad. 12 kiinin bulunduu adackta, giderek sulara gömüldü. Kendilerinin ve çevredeki vatandalarn yapt tüm çalmalarn sonucsuz kaldnn fark edilmesi üzerine durum Diyarbakr l Jandarma Komutanl ve Jandarma Hava Komutanlna bildirildi.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELD

Suyun hzla yükselmesi üzerine ölümle burun buruna gelen 5i çocuk 12 kii için bölgeye sevk edilen askeri helikopter ile tim, nefes kesen bir operasyon gerçekletirdi. Adack üzerinde bulunanlarn halatla kurtarlamayaca belirlenince, askeri helikopter bu kez suya kadar inmeyi deneti.

HELKOPTER SUYA KADAR ND

Helikopter pilotu mahsur kalan vatandalarn hayatn riskte atmayacak kadar yakna inip adeta su üstünde durmasnn ardndan, ekipler mahsur kalan vatandalar birer birer helikoptere ald. Mahsur kalanlarn tamamnn alnmasnn ardndan havalanan helikopter vatandalar karaya çkard.

Hayata dönü ad verilen operasyonu nehrin kysnda izleyen vatandalarn, operasyon sonrasndaki sevinç çlklar ve alklar dikkat çekerken, piknik yapmak için Nehir ortasndaki adaca çkan üç ailenin ferdinden oluan 5i çocuk 12 kii, gözyalar içerisinde yaadklarn aktarrken, kendilerini kurtaran pilot ve askerlere teekkür ettiler.

JANDARMA VARSA GÜVEN VAR

Öte yandan, yaplan baarl bu operasyonu, Jandarma Genel Komutanl sosyal medya hesasndan Jandarma varsa güven var balyla yer vererek, u ifadeler kullanld: Diyarbakr Eilde, Dicle Nehrinin debisinin yükselmesi sebebiyle mahsur kalan çou çocuk 12 vatandamz l Jandarma Komutanl ve Jandarma Hava Grup Komutanhl tarafndan yaplan çalmalar sonucu ksa sürede sa olarak kurtarld.

Ana Sayfaya Git