İşte hedefteki Afrin

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlerden arındırılması amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 50‘nci gününde hedefteki Afrin göründü. Çevresindeki köyleri bir bir alan TSK ve ÖSO güçleri, birkaç kilometreye kadar yaklaştığı Afrin kent merkezini çevreleyen tepelere konuşlandı. 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 51'nci gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 195 oldu.

Haberler 11.03.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri geçen 20 Ocak günü snr hattnn güvenli hale gelmesi Afrinin terör örgütlerinden arndrlmas amacyla Zeytin Dal Harekatn balatt. Harekat kapsamnda karadan ve havadan hedef alnan terör örgütü denetimindeki onlarca köy ve stratejik nokta Türk Silahl Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafndan düzenlenen operasyonlarla özgürletirildi.

Son günlerde hz kazanan operasyon kapsamnda Azez ile Afrin arasndaki bölgede bulunan çok sayda köy youn süren çatmalarn ardndan ele geçirildi. Teröristlerin etkisiz hale getirildii operasyonlarn ardndan özgürletirilen köylere de sivillerin geri dönüü saland.

TE AFRN GÖRÜNDÜ

Önceki gün sabah saatlerinde yeniden hz kazanan operasyonlar kapsamnda çok sayda köy terör örgütünden arndrld. Youn çatmalarn ardndan ilerleme kaydeden TSK ve ÖSO güçleri, Afrin kent merkezini gören hakim tepelere ulat. Birkaç kilometre uzaklkta olan Afrin ehir merkezinin artk rahatça görüldüü hakim noktalara ulamann sevincini yaayan Özgür Suriye Ordusu birlikleri, artk teröristlerin tamamen bitmesinin an meselesi olduunu ifade etti. Afrin ehir merkezini gören noktalarda olduklarnn belirten ÖSO üyeleri, en ksa zamanda TSK destei ile Afrini de terör örgütü PYD/PKKdan temizleyeceklerini ifade etti.

8 KÖY DAHA ÖZGÜRLET

Afrine bal Korta, Kaa ve Babak Ua köylerini, çatmalarn ardndan terör örgütlerinden temizledi. Kontrolü salanan köylerde teröristlerin tuzaklad patlayclar arama ve imha çalmalar devam ederken, öleden sonra Afrinin Cinderes güzergahndaki Zalka ve eyh Abdurrahman köylerinin kontrolünü de ele geçirdi. Kafar Rum, Kurt Kulak ve Kfar Zeit köylerini de teröristlerden temizledi. Gün içerisinde kontrol altna alnan Korta, Kaa, Babak Ua, Zalka ve eyh Abdurrahman ile birlikte terör örgütlerinden arndrlarak özgürletirilen köy says 8 oldu.

SÜTYEN çNE TUZAKLAMILAR

TSK ile Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Afrinde terörist unsurlara yönelik sürdürdüü Zeytin Dal Harektnda, kasaba ve köyler YPG/PKKl teröristlerden tek tek temizleniyor. Kontrol altna alnan bölgelerde teröristler tarafndan tazaklanan patlayc düzenekleri de bulunarak etkisiz hale getiriliyor. Teröristlerden temizlenen Cindereste de bir eve giren Mehmetçikler ile ÖSO mensuplar, sütyen içine tuzaklanm bir el yapm bomba düzenei tespit etti. Bomba düzenei, Mehmetçik tarafndan imha edildi.

HALDYE KÖYÜ TEMZLEND

Köye ar silahlarla yaklaan ÖSO güçleri ile ate açan teröristler arasnda çatma çkt. Yaklak 2 saat süren youn çatmalar srasnda teröristlerin bulunduu baz mevziler ile toplanma alanlar TSK tarafndan Frtna obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile ate altna ald. TSKnn bask atei ile önü açlan ÖSO güçleri, köyün içerisine girerek teröristlerle çatmay sürdürdü. 2 saatlik çatmann ardndan teröristlerden temizlenen köy, TSK ve ÖSO denetimine girdi.

çevresinde tünel ve hendekler kazl olan, ayn zamanda hkim noktalarna silindir kule ina edilen ve youn çatmalarn ardndan teröristlerden arndrlan köyde, tuzaklanm patlayc arama tarama çalmas balatld.

Öte yandan, terörden temizlenen köylere sivillerin geri dönüü de devam etti. Son günlerde teröristlerden arndrlan köylere siviller eyalaryla geri dönerken, baz ÖSO üyelerinin, araçlarn plakalarndaki Afrin yazsn sprey boyayla boyayarak kapatt görüldü.

Ana Sayfaya Git