İşte o an!

11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan 3 ton patlayıcı yüklü minibüs, MOBESE kamerasınca kaydedildi. Önünü kesen oomobil sürücüsünün "bamba var" çığlığıyla vatandaşlar bölgeden kaçıyorlar.

Haberler 09.11.2016 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde, 11 kiinin ehit olduu terör saldrsnda, patlayc yüklü minibüsün önünü aracyla kesen bir sürücü, faciann büyümesini engelledi. Patlamadan önce olay yerinde yaananlarn MOBESE görüntülerine ulald.

TE SALDIRI ANINDAK GÖRÜNTÜ

Merkez Balar ilçesinde bir taraf Emek, dier taraf ise Hatboyu Caddesine bakan, içerisinde Terörle Mücadele, çevik Kuvvet ve Olay Yeri nceleme ube Müdürlüklerinin bulunduu Emniyet Müdürlüü ek binasna, 4 Kasmda, 3 ton patlayc yüklü minibüsle düzenlenen terör saldrsnda, 2si polis, 11 kii ehit olmu, 100ün üzerinde kii de yaralanmt. Patlamann ardndan görgü tanklar, patlayc yüklü minibüsün önünün, olayn yaand yerde bir araç tarafndan kesildiini ve minibüsün kapsn açan araç oförünün Bomba var diye barp, kaçtn anlatmt. HA, o anlarn MOBESE görüntülerine ulat.

FACANIN BÜYÜMESN BÖYLE ENGELLED

Görüntülere göre, patlayc yüklü minibüsün önü, Emniyet Müdürlüü ek binas duvar yannda siyah bir araç tarafndan kesildi. Araçtan inen ve bagajdan sopa alan sürücü, minibüse doru yürüyerek, kapsn açt. Araçta patlayc düzeneini gören sürücü, Bomba var diye bararak, olay yerinden koarak uzaklat.

BOMBA VAR çILII ÜZERNE KAçIIYORLAR

Sürücünün barmasyla yolun sa ve sol kaldrmlarnda yürüyen vatandalar da saa sola kaçt. Söz konusu durumun ardndan, asl hedefi yaklak 100 metre ilerdeki Emniyet Müdürlüü ana giri kapsndan içeriye girmek olan terörist, patlayc yüklü minibüsü burada infilak ettirdi. Sürücü sayesinde hem minibüsün planlanan yerin gerisinde infilak ettirilmesi hem de vatandalarn kaçmasyla daha büyük bir facia önlenmi oldu. Görgü tanklar, patlayc yüklü minibüsün, siyah araca çarpp durmamas nedeniyle, araç sürücüsü tarafndan önünün kesildiini iddia etmiti.

ÖRENCLERN KORKU DOLU ANLARI

Buarada bombal saldrnn bölgede yaratt korku ve panii gösteren yeni güvenlik kameras görüntüleri ortaya çkt. Patlama noktasna yaklak 150 metre uzaklkta bulunan Yahya Kemal Beyatl lkokulunda güvenlik kameralar ile kayt edilen görüntüler, yaanan korku ve panii gözler önüne seriyor. Görüntülerde, patlama ile birlikte snflarda bulunan örencilerin snflardan kaçt ve birbirlerine sarlarak aladklar görüldü. Öretmenleri tarafndan sakinletirilen örencilerin yaadklar korku dolu anlar kameralar tarafndan kayt edilirken, yine baka bir görüntü de ise, bir iyerinde alveri yapan vatandalarn patlama etkisiyle saa sola kaçtklar görülüyor.

UBE MÜDÜRLÜÜNÜN YIKIMI BALADI

Öte yandan, bomba yüklü minibüsle yaplan saldrda büyük hasar gören çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasnn ykmna baland.

Ykm çalmas, DS ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ekiplerince yaplyor.

VCDANSIZ HIRSIZLARIN DADANMASI

Bölgede duvarlarnn yklmas nedeniyle madur olan vatandalarn evlerine imdi de hrszlar dadand. Hasarl evlere giren hrszlar, vatandalara ait birçok eyay alarak, kayplara kart. Polis, söz konusu durumu önlemek için bölgede gece gündüz nöbet tutmaya balad. Saldrda ar hasar gören Kaya Kent Yap Kooperatifi birinci ksm yöneticisi Eref çeçen, milletin kendi derdine dütüünü belirterek, Bazlar eyalarn kurtarma derdinde bazlar ise ev bulmaya çalyor. Ancak yamaclar dadand dedi.

Ana Sayfaya Git