İşte o an!

Zırhlı aracın, 85 yaşındaki kadına çarptığı kaza, güvenlik kamerasına işte böyle yansıdı.

Haberler 30.05.2018 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Licede 14 Haziran 2017 günü yallk maan almak için trafie kapal Mümin Aa Caddesindeki PTT binasna giden Pakize Hazara zrhl araç çarpt. Kazada, Hazar, olay yerinde yaamn yitirdi. Gözaltna alnan araç sürücüsü uzman çavu S.K. (26), ifadesi alndktan sonra serbest brakld. Soruturmann ardndan hazrlanan iddianamede, uzman çavu S.K.nin taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan 2 yldan 6 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

ADL TIP SANII, JANDARMA ÖLEN KUSURLU BULMUTU

ddianamede; olay günü üphelinin park halindeki 21 JAA 079 plakal zrhl arac hareket ettirince, önünden yürüyerek geçen Pakize Hazara çarpt ifade edildi. ddianamede, Adli Tp Kurumu raporuna göre, üphelinin asli kusurlu, Pakize Hazarn ise kusursuz olduu kaydedildi. Kazadan sonra Lice Jandarma Komutanl tarafndan hazrlanan kusur raporunda ise sank S.Knin kusursuz, Pakize Hazarn ise dikkatsiz ve tedbirsiz davrand gerekçesiyle tam kusurlu olduu belirtildi. Hazar ailesinin itiraz üzerine Ankara Adli Tp Kurumu Trafik htisas Dairesince hazrlanan raporda ise Pakize Hazarn araç oförü S.K.nin görü alanna girdii ve caddenin trafie kapal olduu belirtilerek, zrhl araç sürücüsü S.K.nin yüzde 100 kusurlu olduu kaydedildi.

SANIK UZMAN çAVU HAKKINDA YAKALAMA KARARI

ddianamenin Lice Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardndan S.K.nin yarglamasna 14 ubat 2018 günü baland. Mahkeme, ilk durumaya katlmayan sank S.K.nin savunmasnn alnmas için hakknda yakalama karar çkarlmasna hükmetti. Sann, savunmas alndktan sonra serbest braklmasna karar veren mahkeme, Lice Jandarma Komutanlndan kazaya karan zrhl aracn dary gösteren kamerasnn olup olmadnn sorulmasn kararlatrd.

YOL, TRAFE KAPALI DELD

16 ubat günü ifadesi alnan sank S.K., araç hareket ettii srada Pakize Hazar görmediini belirterek, çarptm srada kör noktada bulunuyordu. Ben ahs görmedim. Daha sonra askerin bana dur ihtar yapmas üzerine durdum. O tarihte olayn olduu yer, trafie kapal deildi. Olay bir kazayd. Suç ileme kastm ve kusurum yoktur. Ben de olaydan dolay üzüntülüyüm dedi.

KAZA ANI GÜVENLK KAMERASINDA

Mahkemenin talebi üzerine olay yerini gören güvenlik kameras görüntüleri dava dosyasna girdi. Görüntülerde, elinde baston bulunan yal kadn, PTT ubesinin önünde park halindeki aracn önünden geçmeye çalyor. Bu srada araç hareket ediyor. Aracn Hazara çarpacan fark eden bir vatanda, sürücüye elleriyle iaret ederek, içindekileri uyarmaya çalyor. Ancak araç, Pakize Hazarn üzerinden geçiyor.

Davann son celsesinde tank olarak dinlenen Pakize Hazarn kardei Hasret Yaarer (75), olay annda PTT ubesi civarndaki tüm yollarn trafie kapal olduunu söyledi. Duruma eksiklerin tamamlanmas için ertelendi.

Ana Sayfaya Git