İşte o karargah!

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Zeytin Dalı Harekatı'yla teröristlerden temizlediği Afrin'deki arama tarama çalışmaları sırasında, terör örgütü tarafından kullanılan karargah binalarından birini ortaya çıkardı.

Haberler 24.03.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 24.03.2018 - 10:46

Mehmetçik, Zeytin Dal Harekatyla teröristlerden temizledii Afrindeki arama tarama çalmalar srasnda, terör örgütünün karargah binalarndan birini ortaya çkard. Binadaki kasada bulunan terör örgütünün sözde üniformalar ise teröristlerin Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar Afrine girmeden önce üniformalarn saklayarak kaçtklarn bir kez daha teyit etti.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM Sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam eden harekatta Suriyenin toprak bütünlüüne sayg gösteriliyor.

- lkokul örencilerine terör propangandas

Mehmetçik, teröristlerden temizlenen Afrin merkezinde arama tarama çalmalarna devam ediyor. Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar söz konusu çalmalar srasnda teröristler tarafndan kullanlan ana karargah binalarndan birini ortaya çkard.

Binada yer alan toplant odalarnn yan sra duvarlardaki terör örgütü eleba ve etkisiz hale getirilen baz teröristlerin fotoraflar dikkati çekti.

Teröristler tarafndan kaçarken baz bölümlerine patlayc da tuzaklanan karargah terör örgütünün Afrindeki sözde üst düzey yöneticilerinin de kulland belirtilirken binann alt katnda ise matbaa yer ald.

Terör örgütü lehine yaynlarn bulunduu matbaada, ilkokul örencileri için baslan kitaplarda ise terörist fotoraflaryla terör örgütü yanls yazlar bulundu

- Sözde üniformalar brakp kaçmlar

Güvenlik güçleri, binada tuzaklanma ihtimaline kar patlayc aramas da yapt. Komando tugaylarna bal mayn, el yapm patlayc tespit ve imha timi (MET) ile patlayc madde keif ve imha timi (PMK) tarafndan yaplan aramalarda binada bir kasa ele geçerildi.

Söz konusu ekiplerce patlaycyla açlan kasada terör örgütünün sözde üniformalar bulundu. Böylelikle teröristlerin Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar Afrine girmeden önce sözde üniformalarn saklayarak ilçeden kaçtklar bir kez daha teyit edildi.

Ana Sayfaya Git