İşte o resim

SURİYE'nin kuzeyinde faaliyet yürütülen ve ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri, YPG, YPJ ve Demokratik Halk Hareketi'nden oluşan Suriye heyetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ziyaretinin öncesinde Elysee Sarayı girişinde çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Haberler 31.03.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin tepkisini çeken Paristeki Elysee Saraynda gerçekleen ziyarete, Suriye heyetinde PYD eski e bakan ve Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) e bakan Asya Abdullah, sözde Afrin Kantonu yürütme meclisi e bakan Hevin Red, sözde dilikiler konseyi e bakan Siham Qiryo, sözde Yürütme Konseyi üyesi Faner Gat, Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG) sözde dilikiler sorumlusu Redur Xelil, terör örgütü YPJ sözcüsü Nesrin Abdullah ve Kuzey Suriye sözde özerk yönetimi Fransa temsilcisi Dr. Xalid sa yer ald.

Yaklak 1 saat süren görümeden önce Suriye heyetinin sarayn giriinde çektirdii fotoraf paylald. Bu arada dünkü ziyarette yer alan Asya Abdullah ve Nesrin Abdullah ubat 2015te de ayn sarayda eski Cumhurbakan François Hollande ile görümütü.

SAHA OPERASYONLARINDA

Fransz kuvvetler, saha operasyonlarnda YPG/PKK ile çalyor.

ABD ordusu, Harab Ikda askeri hava üssü ina ederken, yaknndaki çimento fabrikasn da alanna katmt. Üs, koalisyon ad altnda faaliyet gösteren ABD askerlerinin kontrolünde. Üssün bir ksmnda da Fransz askerleri barnyor.

RAKKA BÖLGESNDE FRANSIZ

Terör örgütüyle ibirlii yapan Fransa Özel Kuvvetlerinin sahada 2 yldr bulunan personeli dnda, Kara Kuvvetleri Komutanlna bal 1. Deniz Piyade Paraütçü Piyade Alay (1er RPIMa) ile Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 10. Paraüt Komando (CPA 10) birlikleri mevcut.

Bu kuvvetler kaytlarda Irakta konulu görünse de sk sk Simelka snr kaps üzerinden Irakn kuzeyinden Suriyenin kuzeyine giriyor. Yerel kaynaklar, son üç gündür söz konusu unsurlarn Iraktan Suriyeye giri çklarnn arttna dikkati çekti.

FRANSANIN DESTE TEPK GÖRDÜ

SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKKnn elebalar, dün Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron ile Pariste görümütü.

Fransz basn, teröristlerin ifadelerinden yola çkarak, Macron yönetiminin örgüte destek vaat ederek Menbiçe asker göndereceini yazmt.

Fransa Cumhurbakanlndan yaplan açklama da Fransa ve uluslararas toplumun SDG ile Türkiye arasnda diyalog kurulmasna arac olabilecei belirtilmiti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ise sert tepki göstererek, Türkiye ile SDG arasnda arabulucu olabiliriz laf, doruysa, bunu söyleyen kiinin haddini ve boyunu çok aan bir beyandr. ifadelerini kullanmt.

LAFARGE HADSES

Fransz inaat irketi Lafarge, 2010 ylnda Suriyenin kuzeyine bir çimento fabrikas açmt.

irketin iç savan ikinci ylndan itibaren, faaliyetlerini devam ettirebilmek amacyla 1,5 yl süreyle terör örgütü DEAa rüvet verdii ortaya çkmt.

Daha sonra DEAn ele geçirerek ilettii fabrikay ABD destekli YPG/PKK ele geçirmi ve üs olarak kullanmaya balamt.

Ana Sayfaya Git