İşte Şehrin Kıraathanesi!

Cumhurbaşkanın gündeme getirdiği, muhalefetin polemik ürettiği "Millet kırathanesinin" ilki Diyarbakır'da açıldı. Adı terörle anılan bina, Belediye tarafından kıraathaneye dönüştürüldü.

Haberler 14.06.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoannseçim vaatleri içerisinde gündeme getirdii, muhalefetin de kahvehanelerle kyaslayarak farkl bir polemik oluturduu, Millet kraathanesinin Diyarbakrda ilki, açld. Ad birçok teröre yönelik soruturma ve iddianameye konu olan PKKnn sözde yasama organ konumundaki DTKnn da bir dönem faaliyet yürüttüü binann bir bölümü, Belediye tarafndan 3Millet kraathanesine dönütürüldü.

7DEN 70E HERKES GELYOR

Bata örenciler olmak üzere 7den 70e her yatan vatanda, internet imkan salanan, çay ikram yaplan kraathanede konforlu bir ortamda kitap okumann mutluluunu yayor. Kraathaneden hizmet alan örencilerden Zilan Ate Bu imkan bize sunan Cumhurbakanmza ve Belediyemize teekkür ediyoruz derken, Kraathane sorumlusu Metin Budak Burada 7den 70e bütün vatandalarmza hizmet etmeye talibiz dedi.

DYARBAKIR - çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakr Belediyesince, ad birçok teröre yönelik soruturma ve iddianameye konu olan PKKnn sözde yasama organ konumundaki Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) de bir dönem faaliyet yürüttüü binann bir bölümü kraathaneye dönütürüldü.

Yaplan görevlendirmenin ardndan Diyarbakr Belediyesince, merkez Yeniehir ilçesinde DBPli belediye döneminde DTK binas ve konukevi olarak kullanlan bina yeniden düzenlenerek kraathane olarak hizmet vermeye balad.

Bata örenciler olmak üzere 7den 70e her yatan vatanda, internet imkan salanan, çay ikram yaplan kraathanede konforlu bir ortamda kitap okumann mutluluunu yayor.

8. snf örencisi evnur çakan, kraathanedeki ortam çok beendiklerini söyledi.

çakan, kendilerine ev ortam salanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

7. snf örencisi Zilan Ate de güzel dizayn edilen kraathanede kitap okumaya olan isteinin arttn aktard.

Ate, Bu imkan bize sunan Cumhurbakanmza ve Büyükehir Belediyemize teekkür ediyoruz. Buras ferah ve açk bir ortam. diye konutu.

Vatandalardan Aye Sayn da açlan mekan çok beendiklerini, nezih bir yer olduunu anlatarak, çocuunun yaz tatilini bu mekanda geçirmesini istediini belirtti.

Sayn, Buras gençlerin kitap okuyabilecei, bilgi edinecei güzel bir yer. Bütün gençlere buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. dedi.

- Her türlü kitabmz mevcut

Kraathane sorumlusu Metin Budak da yaklak 100 bin kitabn bulunduu kraathanede vatandalarn istedikleri bilgiye rahatça ulaabileceini dile getirdi.

Budak öyle konutu:

Vatandalara ikramlarmz da olacak. Her türlü kitabmz mevcut. Sadece kent merkezinden deil ilçelerden ve komu illerden gelebilecek misafirlerimizi de arlamaktan mutluluk duyacaz. Bu kraathane ile kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutmu kültürümüzü yeniden canlandrmak amacndayz. Burada 7den 70e bütün vatandalarmza hizmet etmeye talibiz. Vatandalarmza nezih bir ortamda istedii aratrmay yapabilecei, sohbet edebilecei, düüncelerini paylaabilecei bir ortam oluturduk.

Budak, kraathanelerin yaygnlamas dileinde bulundu.

Ana Sayfaya Git