İşte skandal teklifin şifresi

Amerika’nın “YPG’yi, PKK’ya karşı savaştırabiliriz” açıklamasının şifresi çözüldü. ABD’nin Kandil’deki sözde PKK liderlerini çizdiği yorumları yapılıyor. Bölgeyi çok iyi bilen emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Haberler 18.02.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD, Kandilde bulunan PKKnn kemiklemi kadrosunu silmeyi planlyor. Örgütün Suriye kolu olan ve daha çok denetimlerinde bulunan YPG bünyesinde, yeni bir ad altnda PKKnn oluturulmas hesab yapt askeri kaynaklar tarafndan yorumland. Söz konusu deerlendirmeyi güçlendiren unsurlardan biri, çaramba günü ABD Savunma Bakan James Mattisin mevkida Nurettin Canikliye yapt YPGyi, PKKya kar savatrabiliriz teklifi oldu. ABDnin YPGyi, PKKya kar kullanabileceini 21. Yüzyl Türkiye Enstitüsünde 21 Kasm 2017 tarihli Yeni bir PKK m? balkl yazsyla gündeme getiren ve öngörüleri gerçekleen emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, yaanan son gelimeleri öyle deerlendirdi:

ABD aslnda, PKKya yönelik ne yaplmak istendiinin ipuçlarn ekim aynda ABD Büyükelçisinin Abdullah Öcalan, sayg görmeye deer bir ahsiyet deildir sözleriyle verdi. Terörist ba Öcalan ve Kandildeki kemiklemi PKK kadrosu ile ilikilerini sürdürmek istemediklerinin ve Öcalan örgütün bandan sildiklerinin mesajyd.

ÖRGÜTÜ YOK ETMEYECEK

YPGnin PKK ile savatrlmasn, sadece lider kadroya yönelik olarak alglamak gerekiyor. Örgütü ortadan kaldrc bir niyetleri olmayacak. Aksine dört ülkedeki silahl gruplarn (HPG-Türkiye, YPG-Suriye, PJAK-ran, PçDK-Irak) organik yaps muhafaza edilerek, YPG bünyesinde yeni bir ad altnda yeni bir PKK yaratlmak isteniyor.

PKKnn üst yöneticilerinin kemiklemi dünya görüleri, deimez mücadele alkanlklar, esnek olmayan örgütün hiyerarik düzeni gibi sebeplerle, ABD Kandil üzerindeki hakimiyetini YPGde olduu kadar derinletiremedi. Kendileri ile daha yakn i birlii yapabilecek yeni liderlerle yola devam etmek istiyorlar.

Eer ABD yeni bir PKK oluturursa, Barzani bölgesinde de bu örgütün hakimiyetini klmak isteyecek. Bu nedenle ileride bu gücü Barzani pemergelerine kar da kullanacak. Barzaniyi bamszlk referandumu döneminde yüz üstü brakmalarnn arka plannda da esasen bu var.

PKK MEVZLER NATO PATENTL

Genelkurmay ç Güvenlik Dairesi eski ube Müdürü emekli Kurmay Albay Ünal Atabay ilginç bir noktaya dikkat çekti:

Terörist mevzilerinin; bizim NATO orijinli dokümanlarda yer alan ölçülere ve fiziki yaplara çok yakn bir benzerlikte olduunu görmekteyiz. Ayrca, bu mevzilerin arazideki yerlerinin seçiminde de ABD patentli NATO doktrinini uyguladklarna ahit olmaktayz.

Arazide bu tip savunma mevzilerini hazrlamak, yerlerini doru bir ekilde seçebilmek ve silah sistemlerini buralara planl doktriner bir anlay içerisinde yerletirmek ancak profesyonel bir akln desteiyle olabilir.

Örgüt, tesis ettii savunma ve direnme noktalarnda, gerek tertiplenmeleri gerekse taktikleri itibariyle; dünyaya düzenli bir ordu olduklarn, harp kurallar çerçevesinde mücadele ettiklerini lanse etmeye çalyor. Örgüt böylece kendisine, sözde hukuki bir statü giydirebilme aray içerisindedir.

Ana Sayfaya Git