İşte Sur'da yapılacaklar

Diyarbakır mimarisine uygun olarak ilk etapta 44 yapının inşaatına başlandı. Yapımına başlanan yapıların yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Dün yapılara ait görseller basına servis edildi.

Haberler 18.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl PKK örgütü üyelerinin açt hendek ve kurduu barikatlar kaldrmak için düzenlenen operasyonlar ve çatmalar srasnda yklan yaplarn yerine, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yaplacak yaplardan ilk etapta 44ünün inaatna baland.

HAYATA GEçRLEN PROJELER

Merkez Sur lçesinde çeitli tarihlerde olmak üzere yaanan çatmalar nedeniyle ilan edilen sokaa çkma yasa ksmen devam ederken, çevre ve ehircilik Bakanl, operasyonlar srasnda tahrip olan, yklan ya da kullanlamaz hale gelen yaplarn tamamn ykarak, yerine yenilerinin yapm için hazrlad projeyi uygulamaya soktu. 15 ubat tarihinde temeli atlan proje kapsamnda, Diyarbakr mimarisine uygun olarak ilk etapta 44 yapnn inaatna baland. Yapmna balanan yaplarn yl sonuna kadar tamamlanaca belirtildi.

44 YAPININ NAATINA BALANDI

Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, ilk etapta 44 parsel üzerinde, 13 bin metrekarelik alanda, 44 yapnn inaatna baland belirtilerek, Toplam 44 parsel üzerinde 44 adet yap yaplacak olup, toplam inaat alan 13 metrekare olacaktr. çevre ve ehircilik Bakanl ile KPTA arasnda 15/02/2017 tarihinde yaplan protokol ile ie balanmtr. in biti tarihi 31/12/2017dir. halesi ve sözlemesi çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yaplm olup, yap denetim hizmetleri Altyap ve Kentsel Dönüüm Hizmetleri Genel Müdürlüünce yürütülmektedir. 537 parsel ve 494 adet (94 adedi Gazi Caddesi üzerinde bulunmaktadr. Yank çarda 400 adet dükkn yer almaktadr.) dükknn etkilendii projenin 1 yl içerisinde tamamlanmas hedeflenmitir, 70 dükknn montaj ileri tamamlanmtr.

CEVATPAA MAHALLES

Cevatpaa Mahallesi çkale Vadisi Kentsel Tasarm Projesi 14.11.2016 tarihi itibariyle Diyarbakr Kültür Varlklarn Koruma Kuruluna sunulmu ve Koruma Kurulunca uygun bulunup onaylanmtr. TOK tarafndan ihalesi yaplm olup, sözlemesi imzalanmtr. Nisan aynda açl yaplacaktr. Uygulama çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yürütülmekte olup, Mehmet Özhaseki Bakanmzn katlm ile 04/01/2017 tarihinde temeli atlmtr.

DCLE NEHR BÖLGESNDE

Diyarbakr Kentinin dousundan balayarak güneye doru akn sürdüren Dicle Nehri ve Dicle Nehrini içine alan Dicle Vadisi Kentin doal turizm ve rekreasyon alann oluturmaktadr. çevre ve ehircilik Bakanlnca belirlenen 1. Etap uygulama alan 31,85 hektar büyüklüündedir. Kuzeyde Hevsel Bahçeleri, güneyde On Gözlü Köprü, batda Ovaba-Diyarbakr Yolu ve douda Krklar Tepesi ile snrldr. Bu proje ile Dicle Vadisinin doal ve ekolojik özellikleri dikkate alnarak doa park, yürüyü yollar, aaçlandrma alanlar, sosyal tesisi ve camii ina edilecektir denildi.

Ana Sayfaya Git