İstifa etti yeni parti

Babacan, "Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeliğimin devam etmesi maalesef mümkün görülmemektedir. Bugün itibarıyla istifa dilekçemi parti genel merkezine ulaştırdım" dedi.

Haberler 09.07.2019 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan eski Yardmcs Babacan, yapt yazl açklamasnda, 14 Austos 2001de kurucu üyesi olduu AK Partide 14 yl MKYK üyelii yaptn, 3 Kasm 2002 seçiminden sonra 13 yl Bakanlar Kurulu üyesi olduunu hatrlatt. Görevde bulunduu dönem içinde partinin kurulu ilke ve deerlerini hem Türkiyede hem de dünyada savunduunu belirten Babacan, son yllarda pek çok alanda yaplan uygulamalar ile inand ilke, deer ve fikirler arasnda derin farkllklar olutuunu, aklen ve kalben ayrma yaandn kaydetti.

YEN çALIMA BALATMAK KAçINILMAZ

Türkiyenin bugünü ve gelecei için yeni çalma balatmann kaçnlmaz hale geldiini savunan Babacan, unlar kaydetti: Ben ve pek çok arkadam, böyle bir çalma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte, ayn ahlaki ve toplumsal sorumluluu hisseden çok sayda insanla tanm olmak da bizim için çok sevindirici olmutur. nanyorum ki kar karya olduumuz sorunlarn çözümü, ancak temsil gücü yüksek ve geni bir kadro çalmasyla mümkün olacaktr. Beraberce çalmak ve ortak akl hedeflemek zorundayz. çalmalarmzn bamsz ve özgür bir ekilde yaplmas büyük önem tamaktadr.

HABER MERKEZ

11. Cumhurbakan Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazrlklarn sürdüren eski Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Ali Babacan, kurucusu AK Partiden 18 yl sonra istifa etti. Babacan istifasn duyurduu metinde yeni parti hazrlklarna ilikin ilk resmi açklamasn kamuoyu ile paylat.

14 Austos 2001de kurulan AK Partinin kurucular arasnda yer alan, AK Parti hükümetlerinde 13 yl boyunca ekonomiden sorumlu Devlet Bakanl, Babakan Yardmcl ve Dileri Bakanl görevlerini üstlenen Ali Babacan, Kamuoyunun bilgisine balyla yapt yazl açklamada yeni parti hazrlklarna ilikin de ilk beyann vermi oldu. AK Partiye ilikin Son yllarda pek çok alanda yaplan uygulamalar ile inandm ilke, deer ve fikirler arasnda derin farkllklar olutu. Aklen ve kalben bir ayrma yaadm diyen Babacan, Bu gerçekler dikkate alndnda Adalet ve Kalknma Partisi kurucu üyeliimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün(dün) itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulatrdm ifadelerini kulland.

Ali Babacann açklamasnn tam metni öyle:

Austos 2001 tarihinde kurucu üyesi olduum Adalet ve Kalknma Partisinden 14 yl MKYK üyelii yaptm. 3 Kasm 2002 seçimlerinden sonra 13 yl Bakanlar Kurulu Üyesi oldum. Bu süre içerisinde ülkemizin elde ettii büyük baarlara katk vermekten onur duydum.

Görevde olduum dönemlerde partinin kurulu ilke ve deerlerini hem ülkemizde hem de dünyada inanarak savundum. Türkiyenin tarihi dönüm noktalarnda, dorular için verilen büyük mücadelelerin bizzat içinde olmak benim için eref oldu.

AKLEN VE KALBEN BR AYRIMA YAADIM

Son yllarda ise pek çok alanda yaplan uygulamalar ile inandm ilke, deer ve fikirler arasnda derin farkllklar olutu. Aklen ve kalben bir ayrma yaadm.

Ayn süreçte Türkiye yeni snamalarla kar karya kald. Dünya hzla deiti. Ülkemizde ise parlak bir gelecek vaat eden, bambaka beklentileri olan, dinamik, yeni nesillerimiz var artk.

çinde bulunduumuz artlarda, Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç vardr. Ülkemiz için her alanda doru analizler, yeniden düünülmü stratejiler, planlar, programlar gerekmektedir. çok çeitli kesimlerle yaptmz istiareler de bunu teyit etmektedir.

YEN BR çALIMA BALATMAK KAçINILMAZ HALE GELMTR

Türkiyenin bugünü ve gelecei için yeni bir çalma balatmak kaçnlmaz hale gelmitir. Ben ve pek çok arkadam, böyle bir çalma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz.Bu süreçte ayn ahlaki ve toplumsal sorumluluu hisseden çok sayda insanla tanm olmak da bizim için çok sevindirici olmutur.

BEYAZ SAYFALARLA E BAMAK GEREKMEKTEDR

nanyorum ki, kar karya olduumuz sorunlarn çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geni bir kadro çalmasyla mümkün olacaktr. Beraberce çalmak ve ortak akl hedeflemek zorundayz. çalmalarmzn bamsz ve özgür bir ekilde yaplmas büyük önem tamaktadr. Her konuda beyaz sayfalarla ie bamak gerekmektedir.

STFA DLEKçESN ULATIRDI

Bu gerçekler dikkate alndnda Adalet ve Kalknma Partisi kurucu üyeliimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulatrdm.

Hepimizin amac ülkemizin itibarn yükseltmek, halkmzn refah ve mutluluunu artrmak, Türkiyeyi hak ettii güzel bir gelecee ulatrmaktr. nsan haklar, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiim günden bu yana bunlar için canla bala çaltm. Allah salk ve ömür verdii sürece bundan sonra da çalmaya devam edeceim.

AK PART STESNDEN BABACAN SLND

Ali Babacann AK Partiden istifa etmesinin ardndan, AK Partinin internet sitesindeki kurucu üyeler bölümünden Babacann ismi ve özgeçmii kaldrld.

BAZI ESK BAKANLAR VE ESK VEKLLER DE STFA EDECEK DDASI

Babacann çk AK Parti içerisinde yank buldu. AK Parti kulislerinde baz eski bakanlar ile eski vekillerin üyelikten istifa edecei iddia ediliyor. AK Partide yer bulamayan uluslararas akreditasyonla hareket eden i insanlarn da Babacanla irtibat kuraca öne sürülüyor.

Ana Sayfaya Git