'İstiklalimizden Tavizimiz Olamaz'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim kimsenin tek karış toprağında gözümüz yoktur ama bizim kendi topraklarımıza dikilen gözlere, egemenlik haklarımıza uzanan ellere, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehditlere de en küçük bir tahammülümüz olamaz." dedi.

Haberler 31.08.2019 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen 30 Austos Zafer Bayram resepsiyonundaki konumasna, kendisini dinleyenleri selamlayarak balad.

Resepsiyona katlanlara teekkür eden Erdoan, 30 Austos Zafer Bayramn kutlad.

Bu zaferi millete armaan eden stiklal Harbinin Bakomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, Büyük Millet Meclisinin kymetli üyelerini, kahraman Türk ordusunun tüm askerlerini rahmetle yad eden Erdoan, Her zafer gibi 30 Austosun arkasnda da gözlerini krpmadan hayatlarn feda eden kahramanlarmzn cesaretleri vardr. diye konutu.

Erdoan, dört gün önce de Malazgirtte Sultan Alparslan ve ordusunun zaferinin kutlandn anmsatarak, Bu corafyay bize vatan klmak için bin yldr cepheden cepheye koarak can veren, terörle mücadelede ve 15 Temmuzda bir gül bahçesine girercesine topraa düen tüm ehitlerimizi ükranla yad ediyorum. ehitlerimizin hepsine Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize shhat ve afiyet temenni ediyorum. ifadelerini kulland.

- Aydnlk bir ufuk açma gayreti

Ecdattan alnan bu kutlu emaneti sonraki nesillere brakmay en önemli görev addettiklerine deinen Erdoan, unlar kaydetti:

Bundan 97 yl önce bir 30 Austos günü Anadolunun barna saplanmak istenen hançeri söküp atan atalarmz yepyeni bir ufuk açmlard. Biz de yürüttüünüz mücadeleyle sonraki nesillerin önünde çok daha geni, çok daha aydnlk bir ufuk açmann gayreti içindeyiz. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarn miras olarak brakmak için gece gündüz çalyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluunun 100üncü yl olan 2023 için belirlediimiz hedefler, bu büyük vizyonlarn altyapsdr. Birkaç yllk gecikmeyle de olsa inallah 2023 hedeflerimize mutlaka ulaacaz. te o zaman Allahn yardm ve milletimizin desteiyle Türkiyenin önünde yepyeni bir dönem açlm olacaktr.

Her zaferin gerisinde bolca ter ve gerektiinde dökülen kanlar olduunu ifade eden Erdoan, bugün yürütülen mücadelenin de kan ve terle yorularak ilerlediini vurgulad.

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Kahraman güvenlik güçlerimiz, ülkemiz içindeki sarp dalardan ehirlerin karanlk dehlizlerine, yurt dnda teröristlerin yuvanlad inlere kadar bölgemizin tamamn adeta hallaç pamuu gibi atyor. Haluk Dursun Hocamzn dedii gibi evet bizler kesinlikle gerek Diclenin dousunda gerekse Fratn dousunda kesinlikle kuzularmz kurtlara kaptrtmayacaz, yedirmeyeceiz. Kara, deniz, hava güçlerimiz ve dier tüm savunma unsurlarmzn kalplerinde vatan sevgisi, dillerinde tekbir, eller tetikte ve gözler ufukta 24 saat görev bandadr.

Demokraside ve ekonomide güçlü Türkiye için yürütülen bu mücadelenin sembolü de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak ifade ettiimiz Rabiamzdr. Hep söylediimiz gibi bizim kimsenin tek kar topranda gözümüz yoktur ama bizim kendi topraklarmza dikilen gözlere, egemenlik haklarmza uzanan ellere, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehditlere de en küçük bir tahammülümüz olamaz. Bugün Irakta, Suriyede, Dou Akdenizde ve corafyamzn dört bir yannda verdiimiz mücadelenin tek bir gayesi bulunuyor. Bu gaye, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin haklarn savunmak bunun yannda dost ve karde halklarn güvenliklerini de temin etmektir, çünkü snrlarmz ötesinde milyonlarca insann hayat ve evi tehlike altndaysa bizim burada huzur içinde yaayabilmemiz mümkün deildir.

- Namus borcumuz kabul ediyoruz

Türk milletinin dostlar ve kardeleri ate çemberiyle çevriliyken buna srtn dönecek, Bana dokunmayan ylan bin yaasn diyebilecek bir millet olmadna dikkati çeken Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Dünyann neresinde bir mazlum zulüm altndaysa bir madur kendisine uzanacak yardm eli bekliyorsa orada olmak inancmzn, kültürümüzün bir gereidir. Bugün nasl millet olarak ecdadmzn geride brakt hayrl hizmetlerle gurur duyuyorsak sonraki nesillere de benzer miras brakmay namus borcumuz kabul ediyoruz. Bunun için zaferlerimizi sadece sava alanlarndaki baarlarmzla topraklarn fethini deil, ayn zamanda gönüllerin fethini de ifade eden dönüm noktalar olarak görüyoruz. Zaferlerimize ne kadar sk sahip çkarsak, gönül kaplarn açma konusundaki baarlarmz da o derece iyi hatrlar ve uygularz. Bayramzla girdiimiz her yerde gerçekten samimi bir hüsnükabul ile karlanyor oluumuzun sebebi ite budur. çünkü biz öldürmek, ykmak, yok etmek deil, yaatmak, ina etmek, ihya etmek için gideriz ve gereini de yerine getiririz. Son dönemde Afganistandan Kosovaya, Somaliden Bosnaya kadar askerlerimizin görev yapt her yerde ina faaliyetlerimiz güvenlik faaliyetlerimizin kat be kat üzerinde olmutur.

TKAdan AFADa, Kzlaydan Yurtd Türkler Bakanlna kadar tüm kurumlarn Türk bayran dalgalandrdklar her yerde ayn anlayla faaliyet yürüttüünü dile getiren Erdoan, Herkesin sömürmek, kendine baml klmak, askeri veya ekonomik lojistik ihtiyacn gidermek için gittii yerlerde biz insanlarn hayatna dokunan kalc projeleri hayata geçirmek için çalyoruz. Bu bazen okul, bazen hastane, bazen ibadethane, bazen yollar, alt yap, bazen su... te biz bunlar için varz. te bu ekilde adeta diimizle trnamzla kurup gelitirdiimiz gönül balar sayesinde Türkiye 82 milyon nüfusu ve 81 vilayetinin çok ötesinde bir etki alanna ve güce sahip olmutur. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, bu gücün de desteiyle hedeflere birer birer ulaacaklarn, yeni zaferleri hep birlikte millete armaan edeceklerinin altn çizdi.

- Binlerce yldr milletimizin onurunu en üstte tutmay baardk

Hayalleri olmayan, hayallerini hedefe çeviremeyen, hedeflerini birer birer hayata geçiremeyen toplumlarn baka hayallerin malzemesi haline dönümesi kaçnlmazdr. diyen Erdoan, unlar söyledi:

Bizim milletimiz tarih boyunca hep büyük hayallerin, büyük hedeflerin peinde komu bunun için gece gündüz mücadele etmitir. Bu sayede binlerce yldr yaadmz her corafyada hürriyetimizi korumay, devletimizi kurmay, milletimizin onurunu en üstte tutmay baardk. Sahip olduumuz binlerce yllk devlet tecrübesi bize kendimizi sürekli yenilememiz, gücümüzü hep diri tutmamz gerektiini gösteriyor. Birliimize, beraberliimize, kardeliimize sahip çktmz sürece baardan baarya kotuk. Ne zaman tefrikann, fitnenin, husumetin pençesine dütüysek kaybettik. Bunun için Türk milletinin bileini er meydannda bükemeyeceini bilenler hep birlik ve beraberliimize saldrmtr. Son 200 yldr bamza gelenlerin tek sebebi ite budur. Ülkesi ve milleti yerine kendi küçük hesaplar için çalanlar elbette hiç eksik olmamtr ama milletimiz bu küçük hesap sahiplerini hep tefrik etmeyi ve vakti saati geldiinde dersini vermeyi bilmitir.

Dünyann ve bölgenin, etkisi belki asrlar boyu sürecek bir yeniden yaplanma döneminden geçerken, ülkede birilerinin yine ayn hesaplarn peinde olduunu hatrlatan Erdoan, konumasn u sözlerle tamamlad:

Türkiye snrlar boyunca gerçekten kahramanca bir mücadele veriyor, birileri teröristlerin ve onlarn arkalarndaki güçlerin azyla buna gölge düürmeye çalyor. Türkiye Dou Akdenizde ve Kbrsta büyük bir siyasi ve ekonomik mücadele içinde ama buna birileri karmzdakilerin tezleri ile kar çkyor. Türkiye siyasi, ekonomik ve askeri olarak kuatlmaya çallyor, bazlar srf kendi pastalarn büyütmek için hasmlarmzn deirmenlerine su tayor. Gerçi biz ayn zihniyeti bir asr öncesinden de biliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadalar Ankarada stiklal Harbini yürütürken kimlerin nasl manda peinde kotuklarn unutmadk. Ordularmz dümana kar cephede savarken birilerinin arkada nasl çapulculuk yamaclk peinde kotuklarn da gayet iyi hatrlyoruz. Ama sonuçta ne mandaclar, ne çapulcular, ne de yamaclar kazanmtr, kazanan milletimizin istiklal mücadelesi olmutur. Bugün de kim hangi yalpay yaparsa yapsn, kim nerede saf tutarsa tutsun kazanan milletimiz olacaktr. Milletimizle birlikte bu mücadeleyi yürütenler olacaktr. Hiç endieniz olmasn bir oldukça beraber oldukça, iri oldukça oldukça, diri oldukça, karde oldukça hep birlikte Türkiye oldukça, Allahn izniyle zafer bizimle beraber olacaktr.

Ana Sayfaya Git