İstismar sanığına Beraat kararı!

Davulla karşılanan yeğene cinsel istismar sanığına beraat.

Haberler 23.12.2021 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/MARDN-Mardinin Kzltepe ilçesinde yeeni Z.ç.ye (17) cinsel istismarda bulunduu iddiasyla hakknda açlan davann ilk durumasnda tahliye edilen, cezaevi kapsnda davullu, zurnal kutlamayla karland görüntülerle tepki çeken Osman ç.nin (29) yarglanmasna devam edildi. Sank ve avukatnn da katlmad durumada, mahkeme Osman ç.nin beraatine karar verdi.

Kzltepe ilçesinde yaayan Osman ç., iddiaya göre geçen yl sviçreden tatil için Mardine gelen yeeni Z.ç.ye 2 gün boyunca cinsel istismarda bulundu. Z.ç. yaadklarn ablasna anlatp daha sonra karakola giderek ikayetçi oldu. Polis tarafndan gözaltna alnan Osman ç., emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyede çkarld mahkemece serbest brakld. 2 ay sonra gelen adli tp raporunda, Osman ç.nin odasnda sperm örnekleri ve mendilde de Z.ç.ye ait kan örnekleri tespit edildi. Eylül 2020de yeniden gözaltna alnan Osman ç. bu kez tutukland.

SAVCININ TALEBNE RAMEN CEZAEVNDEN çIKTI

Osman ç. hakknda Mardin 5inci Ar Ceza Mahkemesinde çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan dava açld. Yaklak 4 ay tutuklu kalan Osman ç., davann 13 Ocak 2021deki görülen ilk durumasnda, savcnn madur lehine mütalaa vermesine ramen serbest brakld. Osman ç.nin, cezaevi kapsnda davullu, zurnal ve silah sklarak kutlamayla karlanmas ise kamuoyunda tepki çekti. Mahkemenin yeniden beyanna bavurulmas için durumada hazr bulunmas yönündeki tebligatna ramen sank Osman ç., durumaya gelmedi. Mahkeme, savclk makamndan mütalaasn sordu. Savclk, sann üzerine atl suçun sabit olduunu belirterek, kan ba olan kiiye dönük nitelikli cinsel istismar suçundan tutuklanarak hapis cezas ile cezalandrlmasn istedi.

MAHKEMEDEN BERAAT KARARI çIKTI

Mardin 5nci Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen davann 4üncü durumasnda, Mardin Barosu Kadn Haklar Merkezi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl avukatlar, Kadn Meclisleri Grubu ve madurun avukatlar Dilan Koç, Ramazan Tekin, Ayaz Ergün, Yaar Kaplan hazr bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl avukatlar, madurun Avukatlar ve savclk, mahkeme heyetinden sank Osman ç.nin cezalandrmasn ve tutuklanmasn talep etti. Mahkeme heyeti, verdii ksa bir aradan sonra Osman ç.ye oy birlii ile delil yetersizliinden beraat karar verdi. Madur avukatlar, itiraz için Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesine bavuruda bulunacaklarn açklad.

Ana Sayfaya Git