'İstismarı' kınadılar

Diyarbakır'daki Engelliler adına faaliyet gösteren STK'lar ortak deklarasyonla; Engillilerin adını kullanan "İstismarcıları" lanetlerken, yetkili makamları da duyarlı olmaya çağırdı.

Haberler 06.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engelliler adna Diyarbakrda faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri, son günlerde Engellilerin adnn kullanlarak, kamu kurum ve kurulular ile i çevrelerini istismar eden, sahtekarlara kar duyarl olmaya çarrken, ortak açklamayla yapanlar knad.

Altnokta Körler, Zihinsel Engelliler, Umut Var Bedensel Engelliler, Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Bedensel Engelliler ile Engelliler Derneinin bakanlar dün bir araya gelerek, Engellileri istismar eden kiilere ortak basn açklamasyla tepki gösterdi.

Ortak açklamay Yakup Berent yapt.

ENGELLLERN KAZANIMLARI

Berent, engellilerin eitim, salk, istihdam, kent yaamna katlm gibi hakl taleplerinde önemli kazanmlar elde ettiklerini ve Engellilerin hzla örgütlenerek, önlerindeki engelleri kaldrdn belirterek, öyle dedi;

Özellikle ilimizde engelli camiasna mensup bir takm çkar gruplar, engellilik mücadelesi ad altnda halk ve kamu kurum ve kurulularn istismar etmektedirler. Bu gruplar bir taraftan dergi, gazete gibi satlarla halkn vicdann sömürmekte dier taraftan engellileri dilenci konumuna düürmektedir.

DLENC DURUMUNA DÜÜRÜYORLAR

Ahlak ve vicdandan yoksun bu sömürü gruplar sosyal medya hesaplar üzerinden aslsz ba kampanyalar düzenlemekte, kamu kurum ve kurulularnn kaynaklarndan nemalanmaktadrlar. Böylece gerek halkmz gerekse Diyarbakr bürokrasisi nazarnda at izi it izine karm, kurunun yannda yata yanar hale gelmitir. Bu pervaszln önüne geçmek için kat üzerinde ismi olup da, cismi belirsiz olan derneklerin sk denetimden geçmesi, hatta ve hatta kapatlmas gerekmektedir. Ayrca halkmzn bu emek sömürgecilerine prim vermemesini istiyoruz. Engelli mücadelesinin getirmi olduu kazanmlar kendi çkarlar için kullanan bu emek hrszlarn iddetle knyoruz.

SÖMÜRENLER DE ENGELLLER

Engellilerin adnn kullanlarak, istismar yapanlarn da engelli olduklarna dikkat çeken Berent, Bunlar açkca, engellileri sömürüyorlar. l dndan gelen baz dernek temsilcileri bunu yapmaktadr. Engellii dilencilik haline getiren, insanlarn vicdann sömüren belli bir kitle olumu. Bunu bireysel olarak yapan engelli kardelerimiz de var ama örgütlü bir ekilde yapan arkadalarmz da maalesef mevcut. Onlar engelliler için gerçekten mücadele eden derneklere davet ediyoruz. Örgütlü yapanlara da bir an önce kamu kurumlarnn müdahale etmesini istiyoruz. Özellikle buradan Dernekler Masasna sesleniyoruz. Bunlar takibe almalarn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git