İtiraf edince indirim aldı!

İtirafçı olan Diyarbakır eski İl Jandarma Komutanı'nın cezasında 3 yıl indirim yapıldı. Keleş, tutuklu kaldığı süre ve aldığı ceza dikkate alınarak tahliye edildi.

Haberler 21.12.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnca 15 Temmuz darbe giriimine ilikin yürütülen soruturma kapsamnda tutuklanan l Jandarma eski Komutan Albay Hasan Ceyhun Kele, 9 yl hapis cezasna çarptrld. Etkin pimanlk gösteren sann cezas 6 yla düürüldü. Verilen cezann gelecei üzerindeki olumsuz etkisinin de lehine indirim sebebi kabul edildii belirtilerek Kelein cezas son olarak 5 yla düürüldü. Kele, tutuklu kald süre ve ald ceza dikkate alnarak tahliye edildi.

DYARBAKIR-Darbe giriimi soruturmas kapsamnda 3 kez arlatrlm ömür boyu ve 15 yl hapis cezas istemiyle yarglanrken, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 5 yl hapis cezasna çarptrp, tahliyesine karar verilen Diyarbakr l Jandarma eski Komutan albay Hasan Ceyhun Kele ile ilgili verilen cezann gerekçeli karar açkland.

FETÖ SORUTURMASINDAN

Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinin 54 sayfalk gerekçeli kararnda, etkin pimanlk yasasndan faydaland için Kelein cezasnda önemli oranda indirim yapld belirtildi. Sann örgüt yaps ve faaliyetlerine ilikin bilgi vermesinin gözetildiini belirten mahkeme heyeti, Kelein önce Silahl terör örgütüne üye olma suçundan 6 yl hapis cezasna çarptrldn, eyleminin terör suçu olmas nedeniyle cezasnn 9 yla çkarldn ve etkin pimanlk gösterdii için de 6 yla düürüldüünü kaydetti. Kararda, cezann gelecei üzerindeki olumsuz etkisinin lehine takdirinin indirim nedeni kabul edildii belirtilerek, Kelein cezann 5 yla düürüldüü ifade edildi.

DARBE GECES NELER YAHTI

Sann darbe giriimi gecesi FETÖ tarafndan gerçekletirilen eylemlere katlmadnn anlaldn belirten mahkeme heyeti, bu nedenle Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs ve TBMMyi ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs suçlarndan beraat karar verildiini açklad.

ESK ALBAY FETÖYÜ ANLATTI

Sank Hasan Ceyhun Kele, gerekçeli karara yansyan ifadesinde, FETÖ/PDYye mensup kiilerle yapt görümeleri anlatarak, unlar kaydetti:

TSKda yaplan bir etkinlik srasnda içki içilmesi gereken bir ortam oluursa tedbiren az miktar içki içilmesi gereklii, bunun bir sknt oluturmayaca söylenirdi. çinde bulunduunuz artlara göre hareket edin denilirdi. Cemaat içindeki personel hiçbir ekilde cemaatten olduunu söylemezdi. Tedbir amaçl içki içen, slam dinine yakmayacak davranlarda bulunan personel ile arkadalklar kurulmas istenir, bu ekilde dardan cemaat ehli birinin onlara yakn intiba oluturmas tavsiye edilirdi. Tayini çkanlar, gidecei ilde kendisinden sorumlu abi ile tantrlr ve buluma salanrd. Hizmette olan jandarma personeline, görev yapt ilde içine sim kart taklm, rehberine sadece kendisinden sorumlu olan abinin numaras kaydedilmi, bir telefon verilirdi. Bu telefon ile sadece abi ile görüme yaplrd.

CEZA NDRM VE TAHLYE

Kararda, sank Kelein bizzat silah kullanmasa da örgütün silahl terör örgütü olduunu bilebilecek durumda olduu belirtilerek, 15 Temmuz darbe giriiminde bu durumun aleniletii kaydedildi. Örgütün daha önce de kendisine ait unsunlar silah kullanma konusunda yönlendirdiinin bilinen bir gerçek olduu ifade edilen kararda, sann silahl terör örgütü ile organik ba içerisine girdii ve terör örgütünün hiyerarisi içerisinde yer ald vurguland.

Ana Sayfaya Git