İtirafçı oldu, Gülen imzalı saatlerin yerini söyledi

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yapılan operasyonlar sırasında yakalanacağını anlayınca polise teslim olan Hukuk Fakültesi öğrencisi ve örgütün 'sözde' üst düzey askeri imamı H.K. (26), elebaşı Fetullah Gülen imzalı saatlerin gömülü olduğu yeri söyleyip, itirafçı oldu.

Haberler 15.04.2018 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, FETÖ/PDYnin askeri yaplanmasna yönelik yapt operasyonlarda, dosyada ad geçen askeri örencilerden sorumlu olduu öne sürülen örgütün sözde üst düzey imamlarndan olan H.K.nin izine ulat.

TRAFçI OLUNCA

Yakalanacan anlayan Hukuk Fakültesi örencisi H.K. ise teslim olup itirafç olmak isteini söyledi. H.K., polise örgütün içerisindeki yaplanmay anlatp, Toros Dalarnda topraa gömdükleri örgüt eleba Fetullah Gülen imzal saatler olduunu söyledi. Ekipler, gösterilen bölgeye giderek poetleri içine sarl hard disk ve saatleri buldu. Ele geçirilen 4 saatte F.Gülen yazd belirlenirken H.K. sorgusunda, örgütün tekrar toparlanacana inancnn kalmadn, bu yüzden gelip teslim olduunu söyledi. H.K.nin verdii bilgilerle örgütün Adanadaki gaybubet evi saptand ve sözde üst düzey askeri imam olan Bahçevan kod adl Kamuran E. ile H.S., M.Y., M.Ö., ç.C. ve E.G. gözaltna alnd.

GÜLEN SAATLER

Topraa gömülü halde ele geçirilen saatlerin birinin ise gaybubet evinde yakalanan Bahçevan kod adl Kamuran E.ye ait olduunu belirlendi. 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan, Kamuran E.nin ise H.K.ye, Sakn konuma, bugünler gelip geçecek. Bu devir deitiinde bu saatleri tekrar kullanacaz dedii tespit edildi. tirafç olan H.K. serbest braklrken, dier üphelilerin sorgusunun ise devam ettii örenildi.

Ana Sayfaya Git