İTTİHADUL ULEMA: "Cinsi sapkınlıklar insan nesline fiili bir saldırıdır "

Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusunun ardından Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek açıklamasında bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, cinsel sapkınlığın tehlikelerine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklamasından dolayı İHD ve bazı baroların açmış oldukları davaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yönelik her kesimden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaların, şahsi olmaktan öte Allah'ın hükümlerini içerdiğini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, bu tür sapkın fikir ve eylemlerin sonucunun İslam tarihinde mevcut olduğunu hatırlattı.

Haberler 30.04.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Erban Cuma hutbesinde ecinsellik gibi sapkn fikirlerin haram olduuna ilikin yapt açklamalar desteklediklerini ifade eden Özer, Diyanet leri Bakan Cuma hutbesinde; zina, ecinsel ve ahlak d bütün hareketlerin, fiillerin slam d olduu ve lanetlemeyi gerektiren bir durum olduu açklamasn yapmt. Bakan bu ayetleri açklarken, kendi görüünü deil, Kuran- Kerim ayetlerini söyledi. Bu da olmas gereken bir açklamayd. dedi.

KURAN AYETLER ÜZERNDEN MAHKEMELERDE SUç DUYURUNDA BULUNULMASI KABUL EDLEMEZ

Özer, slam tarihine baktmz zaman bu tür fiillerde bulunan kavimlerin helak olduunu, Allah-u Telnn yeri ters çevirdiini, üstlerine ta yadrdn Kuran- Kerimden biliyoruz. Diyanet leri Bakann açklam olduu hutbe sonuna kadar hakldr ve gecikmi olan bir açklamadr. ifadelerini kulland.

Kurann ayetleri üzerinden mahkemelerde suç duyurunda bulunulmasnn kabul edilemez olduunu söyleyen Özer, nsan Haklar Dernei ve barolarn bu konu hakknda mahkemeye suç duyurusunda bulunmas ve knamas bu tür filleri topluma meruiyet gösterme çabas içerisinde hareketler olarak görüyoruz. Müslümanlarnda bunu kabul etmemesi gerekir. eklinde konutu.

ECNSELLK AVRUPA TARAFINDAN DESTEKLENEN KÜRESEL BR SALDIRIDIR

Bu tür cinsi sapknlklarn terörden daha tehlikeli olduunun altn çizen Özer, Bu tür eyler Avrupa tarafndan destekleniyor ve Müslümanlara, toplumlara, nesillere kar küresel bir saldrdr. Bu tür hareketlerin terör örgütü olarak kabul edilmesi gerekir. çünkü insan nesline fiili bir saldrdr. diye belirtti.

Müslüman toplumlarn, bu tür fiilleri merulatrma çabalarn kabul etmemeleri gerektiini belirten Özer, Müslümanlarn bu duruma kar çkmas gerekir. Bu cinsel sapkln önünü açan yasalarn acilen kaldrlmas gerekir. Zira bu sapklar, baz yasalara dayanarak dernekler açmlar. Bu da kabul edilecek bir durum deildir. dedi.

Ana Sayfaya Git