İTTİHADUL ULEMA: Maaşınızı faizli bankada bekletmeyin

İTTİHADUL ULEMA maaşlarını faizli bankalar aracılığıyla alan işçi veya memurların, paralarını bankalarda bekletmemesi uyarısında bulundu.

Haberler 14.12.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTHADUL ULEMA Fetva Kurulu, Maalar faizli bankalarda bekletmek caiz midir? sorusuna ilikin açklama yapt.

Bankalarn, vadeli veya vadesiz mevduat hesaplar ile slam dini tarafndan haram klnan; birey, toplum ve devletleri ciddi anlamda zarara uratan faizli ilemlerde bulunduklarna dikkat çekilen açklamada unlar kaydedildi:

FAZL BANKADA BEKLETMEYN

Nasl ki haramla itigal eden birine, kötü davranlarna önayak olacak paray emanet vermek caiz deilse ayn hüküm faizi kurumsal hale getiren bankalar için de geçerlidir. Zira bankalar, az dahi olsa yanlarnda bulunan bakalarna ait paradan her daim istifade etmekte, bu birikimle müterilerine faizli kredi vermektedir. Öyleyse birçok kimsenin bilerek veya bilmeyerek ihmal ettii bu hususun aslnda çok büyük bir günaha vesile olduu unutulmamaldr.

Buna binaen özel irketler ile kamu kurum ve kurulularnda çalan içi, memur veya emekliler maalarn faizli bankalar araclyla alyorsa paralarn bekletmeksizin çekmeli ya da katlm bankalarna transfer etmelidir. Günümüzde bu ilem mobil uygulamalar araclyla oldukça kolay hale gelmitir.

Ana Sayfaya Git