İYİ Parti, HDP Grubuna komşu olacak

Meclisin beşinci grubunu oluşturacak İYİ Parti, Ana Bina'da HDP'nin yanında, KİT Komisyonun bulunduğu bölümü kullanacak

Haberler 03.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclisin beinci grubunu oluturacak Y Parti Ana Binada HDP Grubuna komu olacak.

27. Dönemde AK Parti, CHP, HDP ve MHPnin yansra, 5. siyasi parti grubu olarak temsil edilecek olan Y Partinin kullanaca yer belli oldu.

Y Parti, dier partiler gibi Meclis Ana Binann 2. katnda, daha önce KT Komisyonunun bulunduu, HDP Grubunun yanndaki bölümü kullanacak. Söz konusu alan, Y Parti için tadilattan geçirilecek.

KT Komisyonu ise Yeni Halkla likiler Binasnda 1. katta çalmalarna devam edecek. Komisyon, dier ihtisas komisyonlar gibi, burada bulunan ortak basn toplant odalarn kullanacak.

Deniz Baykal, afak Paveyin odasn ald

En yal üye sfatyla TBMM Geçici Bakan olarak, milletvekili yemin töreninde TBMM Genel Kurulunu açacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ana Bina 1. katta, daha önce eski CHP stanbul Milletvekili afak Paveyin odas verildi.

Meclisin engelli milletvekillerinden AK Parti Konya Milletvekili Hac Ahmet Özdemir ile AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, TBMM Ana Binadaki mevcut odalarn kullanmaya devam edecek.

Ana Binada TBMM Üyeler Lokantasna gidilirken koridorun sol tarafnda bulunan personel yemekhanesi kapatld. Buras, 1995te girdii çatmada gazi olan AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç ile baz uluslararas komisyonlara tahsis edildi.

Yeni Halkla likiler Binasnda bulunan eski TBMM Bakanlarnn odalar da Ana Binaya tanacak.

Ana Binann giri katnda bulunan TBMM Bilgi lem Bakanlnn kulland kat boaltld. Söz konusu alan, eski TBMM Bakanlarna oda yapm için tadilattan geçiriliyor. Tadilatn tamamlanmasnn ardndan, TBMM Bakan smail Kahraman ve eski Meclis Bakanlar bu bölümde çalmalarn sürdürecek.

Ana Sayfaya Git