İYİ Parti istifaları CHP'yi karıştırdı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’yi geçmesi CHP örgütünü karıştırdı. Partinin önemli isimleri, sol bir parti olan CHP’nin İYİ Parti’ye verdiği desteğin parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Haberler 23.04.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPde 15 milletvekillinin Y Partiye geçmesi, parti tabannda kafalar kartrrken, cumhurbakan adaynn kim olacana ilikin belirsizlik sürüyor.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Yörük-Türkmen ölenine katlmak için Silifkede bulunduu bir günde partisinden ilginç bir adm geldi.

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, yapt açklamayla 15 milletvekillerinin Y Partiye geçtiini belirtirken, bu durum partililerde aknlkla karland.

Bir ittifak karar almayan CHPde, cumhurbakan adaynn kim olaca iyice merak konusu haline gelirken, gözler yeniden Sal günü yaplacak olaanüstü Parti Meclisi (PM) toplantsna çevrildi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu bu toplant öncesinde ise kendisini ziyaret edecek Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu ile görüecek.

HABERSZ ALINMI BR KARAR

CHPnin 36. Olaan Kurultay nedeniyle kutlama ziyareti olduu belirtilmesine karn, yaanan son gelimelerin ziyareti daha da önemli hale getirdii ifade ediliyor.

15 milletvekilinin Y Partiye geçmesi konusundan, parti yönetimi dnda, çou milletvekili ve PM üyesinin haberdar olmad ortaya çkt.

Seçimlerin yakn tarihte yaplacak olmas nedeniyle çou milletvekili görü belirtmek istemezken, eski MYK üyesi ve halen PM üyesi olan Erdal Aksünger ise atlan adm ilk etapta Y Partinin Hazine yardmndan faydalanmas için atlm bir adm olarak gördüünü ifade etti.

PART TÜZÜÜNE AYKIRI

Y Partinin seçimlere katlmasnda bir problem olduunu düünmediini aktaran Aksünger, Tahminen Hazine yardm meselesi olabilir. Bu makul görülebilir mi görülmez mi? Bu ayr bir tartma konusu ama devamnda nasl bir plan ileyecek, onu sal günü yaplacak PMde göreceiz. Orada, bundan sonra nasl bir plan ileyecei açklanacaktr. diye konutu.

15 milletvekilinin Y Partiye geçmesiyle ilgili açklamann ardndan CHP stanbul Milletvekili lhan Cihanerin Twitterdaki sosyal medya hesabndan yapt paylam da dikkati çekti. Cihaner, ÖDP, TKP ve DSP için de 20er vekil isteriz! ve CHP Tüzük Madde 1/4: (4) Cumhuriyet Halk Partisi, bata Kurtulu Savamz olmak üzere aydnlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eitlik ve dayanma ilkelerini benimseyen çada demokratik sol bir siyasal partidir. ifadesini kulland.

ÜYE ARTI ARTIK KALKTI

CHPnin 19. Olaanüstü Kurultaynda kabul edilerek yürürlüe giren yeni tüzüe göre, bir kiinin milletvekili aday olabilmesi için üye olma art gerekmiyor. Bu durumda istifa eden isimlerin yeniden CHPden aday gösterilmesi durumu da söz konusu olabilir.

Tüzüün TBMM üyeliiyle ilgili 53. maddesinde, Partiye üye olmadan aday olabilme Parti Meclisinin kararna baldr. ifadeleri yer alyor.

Öte yandan, 24 Nisan Sal günü yaplacak olaanüstü PM Toplantsnda Genel Bakan Klçdaroluna ittifak konusunda yetki verilebilecei de belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git