İYİ Partili eski yöneticiler Akşener'i ifşa etti! Kılıçdaroğlu'na şantaj

İYİ Parti'nin eski yöneticilerinden Ümit Özdağ ile Aytun Çıray, "15 milletvekili istedik. Bedelini bir türlü ödeyemedik" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ifşa etti.

Haberler 26.06.2023 - 00:19 Son Güncelleme : 26.06.2023 - 00:19

Partisinin olağan kongresinde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHPden 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Savaşmadık. 15 milletvekili istedik bu bize kuyruk siyasetine mal oldu. Kılıçdaroğluna teşekkür ediyorum ama o 15 milletvekilinin bedelini bir türlü ödeyemedik. Ömer Seyfettinin diyetine döndü bu iş. açıklamasında bulunmuştu. İYİ Partide bir dönem bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile süreci yönettiğini belirten İYİ Parti eski Genel Sekreteri Aytun çıray, kürsüde atıp tutan Akşeneri yalanladı.

ÜMİT ÖZDAĞDAN AKŞENER İFŞASI

CHPden vekillerin transfer edildiği süreçte İYİ Partide bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akşenerin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

AKŞENERDEN KILIçDAROĞLUNA BASINA AçIKLARIM ŞANTAJI!

CHPnin İYİ Partiye 15 vekili ittifak şartı olmaksızın verdiğini öne süren Ümit Özdağ, Akşenerin Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım ifadesiyle Kılıçdaroğlunu zor durumda bıraktığını kaydetti.

KILIçDAROĞLU 15 VEKİLİ İTTİFAK ŞARTI OLMAKSIZIN VERDİ

Kılıçdaroğlunun vekilleri ittifak şartı olmaksızın verdiğini ifade eden Ümit Özdağ, Akşeneri yalanlayan şu ifadelerde bulundu:

Sayın Akşener, CHPden 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım demiş. Bu açıklama gerçekleri yansıtmıyor. CHP, 15 milletvekili karşılığında iYİ Partiden bedel istemedi. Şimdi olayların gelişmesini özetleyeyim. İYI Partinin seçimlere sokulmaması için Ankarada gizli bir toplantı yapıldığı ve karar alındığı bilgisi bana ulaştı. Bu bilgiyi Akşener ile paylaştım. Akşener bunun üzerine Kılıçdaroğlu ile görüştü ve TBMMde grup kurarak seçime girmek için 15 milletvekili istedi. Kılıçdaroğlu çok istekli davranmamış. Akşenerin bana söylediğine göre Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım demesi üzerine Kılıçdaroğlu kabul etmek zorunda hissetmiş. En azından Akşener bana böyle anlattı. Üstelik Kılıçdaroğlu 15 vekil ile desteği ittifak şartı olmaksızın vermişti.

İTTİFAK TEKLİFİ CHPDEN DEĞİL İYİ PARTİDEN GELDİ

İttifak teklifinin İYİ Parti tarafından yapıldığını belirten Ümit Özdağ, şu ifadelerde bulundu: CHPli vekillerin katılmasının üzerinden kısa bir süre geçti. Akşener bir gün divana gelerek, Kılıçdaroğlu ile el sıkıştık. Seçime ittifak ile giriyoruz, ne diyorsunuz diye sordu. 2 genel başkanın el sıkışması sonrasında söyleyecek bir şey kalmamıştı. CHP-İYİ Parti ittifakı, AK Partiden İYİ Partiye gelen yüzde 7 civarında oyun MHPye gitmesine neden oldu. CHP-İYİ Parti ittifakı kararı, İYİ Parti için iyi olmamıştı. 2019 Yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti divanında, Akşener ve bütün divan üyeleri CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapalım görüşünü savundular. Ben tek başıma CHP-HDP ittifakı üzerinden saldırıya uğrarız, üstelik biz CHP ile ittifak yaparsak, ayrılmış olan AK Parti ve MHP tekrar bir araya gelirler, Cumhur ittifakı tekrar kurulur görüşünü savundum. İttifaka karşı çıktım. Reddedildi. Dikkat edin, yerel seçimlerde CHP İYİ Partiye değil, İYİ Parti CHPye ittifak teklif etti. İYİ Parti tarafından bedel ödense tam tersi olurdu. Üstelik yerel seçimler sonrasında Sayın Akşener ve yakın çevresinin CHPye nasıl bedel ödettiğini hepimiz biliyoruz.

CHPYİ SUçLAYARAK İTTİFAKI BİTİRECEĞİM

İYİ Parti lideri Akşenerin ittifakı CHPyi suçlayarak bitireceğini ifade ettiğini söyleyen Özdağ, Dostluk da mertçe olmalı rekabet de diyerek şu eleştiride bulundu: Sonuç olarak, olayları en yakından yaşayan 5 kişiden birisi olarak Akşenerin bugün yaptığı açıklamanın doğru olmadığını biliyorum. CHP, hiç bir zaman Biz size 15 vekil verdik, buyrun kasaya tavrı içinde olmadı. Eğer olsaydı en çok ben yeri göğü inletir, CHPyi sert şekilde eleştirirdim. Hele Akşener ile en son konuşmamızı yaptığımız İstanbuldaki ofisindeki konuşmada CHP ile yolları CHPyi suçlayarak bitireceğim dediğini çok iyi hatırlıyorum. Akşener, Sözünü tuttu, suçlayarak bitirdi. Peki, bunları neden yazdım? çünkü aynen böyle yaşadım ve dostluk da mertçe olmalı rekabet de.

ESKİ GENEL SEKRETER AYTUN çIRAY, ÖZDAĞI DOĞRULADI

Dönemin İYİ Parti Genel Sekreteri, Genel Başkan Başdanışmanı, ve 27nci dönem İzmir Milletvekili Aytun çıray da Ümit Özdağın paylaşımını teyit etti. Ümit Özdağın paylaşımına yorum yapan çıray, şu ifadelerle olayları doğruladı: Saygısızlık niyetim yok. Onay makamı değilim ama... O dönem Genel Sekreter sıfatıyla ve operasyonları yöneten biri olarak teyit ediyorum.

Ana Sayfaya Git