İYİ Partinin 2. Olağan Kurultayı 20 Eylül'de

İl ve ilçe kongreleri ağustos sonuna kadar tamamlanacak İYİ Partide 2. Olağan Kurultay'ın 20 Eylül'de yapılması planlanıyor.

Haberler 18.08.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partide, austos sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanarak, 20 Eylülde 2. Olaan Kurultayn yaplmas planlyor.

1 ubatta balayan ancak koronavirüs önlemleri kapsamnda 16 Mart itibaryla erteledii kongrelerine, 1 Hazirandaki kontrollü sosyal hayata geçiin ardndan 21 Haziranda yeniden balad.

Y Parti, ilçe kongreleri ve büyük kongre için önem tayan ve kongre delegelerinin belirlendii il kongrelerinin büyük çounluunu tamamlad.

81 ilin 73ünde il kongresini yapan parti, bugüne kadar tekilat bulunan yaklak 900 ilçeden Tunceli ve Batman merkez ile Siirtin Pervari ilçeleri hariç ilçe bakanlarn belirledi.

Haziranda normallemeyle kongreye hazrlk çalmalarna da hz veren parti, austos sonuna kadar Isparta, Erzincan, Ar, Antalya, Ardahan, Siirt, Batman ve Tunceli il kongrelerini yaparak, 2. Olaan Kurultaya hazr olacak.

20 EYLÜLDE YAPMAYI DÜÜNÜYORUZ

Y Parti Tekilat Bakan Koray Aydn, kongre tarihine ilikin, 2. Olaan Kongremizi eylül aynn 20si ya da 27sinde yapmay düünüyoruz. u anda onunla ilgili çalmalar yaplyor. Ama 20 Eylül daha yakn. Pandemi nedeniyle ekim ayna kalmasn istemiyoruz, belki sokaa çkma yasaklar balar. Onun için 20 Eylülde yapmay düünüyoruz. dedi.

Bir demokrasi imtihan olarak niteledii ilçe ve il kongrelerini büyük oranda tamamladklarn ifade eden Aydn, unlar söyledi:

Ufak tefek hatalarn, serzenilerin olduu il ve ilçe kongreleri de oldu. Onu da normal karlyoruz. Türkiye genelinde bu kadar geni çapl bir organizasyonda bu tür eylerin olmas normal. Büyük ehirlerde ses çkmad. çok adayl oldu ama bir gürültü olmad. Herkes kongrenin sonunda el ele vermeyi baard. Bu kongrelerle daha köklü bir parti haline geldik.

Ana Sayfaya Git