İYİ Parti’ye AK Parti’den katılım

AK Parti'den İyi Partiye katılım töreninde konuşan İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, “AK Partinin Diyarbakır’ı yeterince temsil ettiğine inanmıyorum. Bundan dolayı AK Partiden bize katılım oldu” dedi.

Haberler 14.06.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Diyarbakr l Bakanl tarafndan AK Partiden bir grubun Y Partiye geçii dolaysyla bir restoranda iftar yemei verildi. y partinin Milletvekili adaylar ile kalabalk partili grubun katldg ifter yemei, Kuran- Kerim tilavetiyle balad, toplu dua ile son buldu.

ftar yemei sonrasnda partililere ve basn mensuplarna Ak Partiden partilerine geçi yapan vatandalarla ilgili olarak Y Parti l Bakan Vecdin Ensariolu çarpc açklamada bulundu. Ensariolu, 24 Haziran sonras Türkiye ve Diyarbakrda iyi ve güzel eylerin olacan söyledi.

DYARBAKIRA DAHA Y KATKIMIZ OLACAINA NANDIIMIZ çN BZ ALECEK Y PARTYE KATILDIK

Ensariolu, lk defa il bakanl görevini aldm. Bunun nedeni Diyarbakrda güzel eyler olacana inandm. Diyarbakrda çevremiz dostlarmz bir sürü güzel insan var. Son bir dönemdir Diyarbakr sahipsiz, tarihinde ilk defa bakanlk verilmemi ve siyasilerin zayfl iradesizlii yetersizliinden dolay Diyarbakr insan rahatsz. Bundan dolay Y Partiyi üçüncü bir kap olarak gördük. Bizim zaten siyasi deneyimlerimiz var, bizde bir katkda bulunduk umarm daha iyi olacak. Diyarbakra daha iyi katkmz olacana inandmz için biz ailecek Y Partiye katldk. Arkadalarmz da bize inand, tekilatlarmz bu ekilde balattk dedi.

AK Partiden, Y Partiye katlmlarn artarak devam ettiini ifade eden Ensariolu, AK Partideki milletvekili listelerindeki rahatszln devam ettiini dile getirdi.

KTDARA GELRSEK HER EYDEN ÖNCE YARALARI SARACAIZ

Diyarbakrdaki siyasi havaya deinen Ensariolu, öyle konutu:

Bölgede bir heyecan var ama Diyarbakrda bu daha çok hissediliyor. Ben toplumu gezdiim zaman, toplumda bir huzursuzluk, bir çaresizlik ve beklenti olduunu gördüm ve bu beklentiyi kendilerine sunarken insanlarn bize inandn gördüm bizde çalmalarmz bu yönde yapmaya çalyoruz. Ak Partiden bize katlm yapacak bir sürü arkadalarmz var bu akamki etkinlik bizim ilçe bakanlmzn talebi dorultusunda ben katldm ama aslnda tabanda bir sürü katlacak gençlerimiz ve seçmenlerimiz var. Özellikle bizim kendi seçmenimiz yok Diyarbakrda herkesin de bildii gibi iki parti var. HDP ve AK Parti. Bu iki partinin de seçmeni kendi içinde skm durumda çünkü alternatif bir parti görmedikleri için. Biz bu güveni ve üçüncü kap olmasn çok iyi anlatyoruz. Siyasi partilerde ne yazk ki irade yok AK Parti de irade yok HDPde de irade yok ama Y Partide toplumun ihtiyaçlar dorultusunda biz bir karma yapp genel bakanlmza aktaracaz. ktidara gelirsek her eyden önce yaralar saracaz. nsanlarn yüreinde yaralar var, insann yürei incindi. Bu hem devletimiz açsndan hem de milletimiz açsndan bir kayp, bu yaralar sardktan sonra burada yatrm eksiklii oldu. Burada on alt yllk bir iktidar partisini görüyoruz.

Y PART BURADA OY POTANSYEL LE SANDIKTA BR SÜRPRZ YAPACAKTIR

AK Partinin Diyarbakrdaki liste ba milletvekili aday Mehdi Ekeri eletiren Ensariolu, ki dönem bakanlk yapm üç dönem milletvekillii yapm olan uan da AK Parti 1.sra milletvekili aday Mehdi Eker in bu topluma bir ey vermediine inanyoruz. Kendi ilçesinde dahi oy alamamtr. Burada yapmadklarn yapmaya talibiz. Yapmak isteyip de yapamadmz birçok ey var bunlar toplumla insanlarla beraber sloganmz olan birlikte baaracaz. Burada çok eksik var iktidar partisinin on alt yllk süresinde bir fabrika yaptn görmedik. Sayn cumhurbakann Diyarbakr mitinginde anlatt

çok önemli vurgular vard çok güzel hizmetleri anlatt. Urfa Yoluna alt üst geçitler yapm, 400 yatakl Eitim Aratrma Hastanesi yapm ancak hastane uan da bile dökülüyor, hizmete yeterince müsait deil. Bir katk saladna inanmyoruz. Cumhurbakanmz keke burada bir fabrika açsayd da onu anlatsayd. Diyarbakr sanki cezalandrlm neden çünkü HDP yerel yönetimde arlkl. Evet, olabilir ama bu halkn iradesiyle olan bir ey, biz öyle yapmayacaz. Y Parti burada oy potansiyeli ile sandkta bir sürpriz yapacaktr.

Ensariolu, konumasnn sonunda AK Partinin Diyarbakr artk temsil edemediini aktararak, u ifadeleri kulland:

AK PARTDEK KIRGIN VE KÜSKÜNLERE Y PARTYE DAVET

AK Partiden partimize geçiler olmutur bunun nedeni ise Sayn Cumhurbakanmzn Diyarbakr listesini hazrlarken uan da mevcut 1.sra aday Mehdi Eker in kendisine vermitir. Bu yetkiyi kullanrken aday listesinde çok kötü bir sralama yapt. Kendi ilçesinden üç tane aday gösterirken neden baka ilçelerden de bir aday listesine dhil etmedi. Kahraman Maratan iki tane ithal aday burada göstermenin mant nedir. Bunun nedeni u bir türlü iyi siyasetçi olamad, iyi siyasetçi olamamasnn nedeni ise emir ald veya emir verdi. Hiçbir siyasetçi emir almaz veya emir vermez. Siyasetçi sadece iradesini ortaya koyar. Mehdi Eker ne yazk ki memuriyet ve bürokrat kimliinden syrlamad. Diyarbakrmz temsil edemedi. AK Partinin Diyarbakr yeterince temsil ettiine inanmyorum. AK Parti tekilatnn da yeterince güven verdiine inanmyorum. Bundan dolay AK Partiden bize katlm oldu. Halende katlmlar devam ediyor. Orada küskünler ve hayal krklna urayan arkadalar var. Ben hepsini Y Partiye davet ediyorum. Gelin burada toplanalm. Bu hareketi balattk, inallah onlar da temsil edeceiz. Bizim en büyük sorunumuz birbirimizle barmamamz. Bar biz salayacaz, kutuplam bu toplumu bir araya getirip, beraber yürümeyi biz salayacaz.

Ana Sayfaya Git