İzin verilmeyen miting

İzin verilmeyen miting

Haberler 30.01.2012 - 00:00 Son Güncelleme : 30.01.2012 - 00:00

DİYARBAKIR - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılması planlanan ’Öcalan’a özgürlük, siyasi soykırıma son’ mitingine valilik tarafından izin verilmedi.

BDP Batman Milletvekili Ayla Ata Akat ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, mitinge izin verilmemesine tepki gösterdi. Sümerpark’ta bir araya toplanan kalabalık adına açıklama yapan BDP Batman Milletvekili Ayla Ata Akat, Bizim özgürlük mücadelemiz, Türkiye halklarının demokratikleşmesi demektir. Bunların hepsi birbirini besler, bu ülkeyi yönetenler de, siyaset yapanlar da bunu çok iyi biliyorlar. Bu zincirin bir halkasını kırarsanız, diğerlerini de ellerinizin tersi ile itmişsiniz, bu yoları kapatmışsınız demektir dedi.

VALİLİĞE ELEŞTİRİ GETİRDİ

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, ’Diyarbakır valiliği, direnişin kalesi olan Amed’in kalesini düşürmek istiyor. En azından böyle bir çaba içerisindedir. Fakat biz kendisine buradan hep birlikte şunu söylüyoruz. Diyoruz ki sizin gücünüz Amed’in kalesini yıkmaya yetmez. Topunuzla da, tüfeğinizle de, emniyet gücünüzle de gelseniz, nasıl gelirseniz gelin özgürlüğüne sevdalı bir halkın, özgürlük için yola çıkmış bir halkın kalesini hiçbir devlet gücü düşürememiştir, düşüremez. Dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır