İzine ayrılan askerden 3 gündür haber yok

Diyarbakır’da vatani görevini yapan Doğan Cerit'e (20), psikolojik sorunları nedeniyle 1 ay hava değişimi izni verildi. Kayseri'de bulunan evine gitmek için yola çıkan Doğan'dan 3 gündür haber alınamıyor.

Haberler 07.08.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Eil ilçesine bal Sarca Jandarma Karakolunda vatani görevini yapan Doan Cerite (20), psikolojik sorunlar nedeniyle 1 ay hava deiimi izni verildi. Kayseride bulunan evine gitmek üzere 4 Austosta yola çkan Doandan 3 gündür haber alamayan ailesi, bir an önce çocuklarna kavumak istiyor.

HAVA DEM

Kayseride oturan Doan Cerit, Bilecikte acemi birlii görevini yaptktan sonra usta birlii için Diyarbakrn Eil ilçesine bal Sarca Jandarma Karakoluna gitti. Psikolojik sorunlar olan Cerit, 1 ay sonra hava deiimi iznine çkarld. 1 aylk hava deiimi izni için Kayserideki evine gelmek üzere birliinden çkan Doan Cerit, karakola çarlan araç ile toplanma merkezine götürüldü. Burada yaklak 2 gün bekletilen Cerit, geçen 4 Austosta Diyarbakr otobüs terminaline gitmek üzere yola çkt. Ancak Doan Ceritten bir daha haber alnamad.

DURUMU POLSE BLDRDLER

Cerit Ailesi, oullarna ulaamaynca durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalma balatan polis, henüz Doan Ceritin izine rastlamad. Olundan gelecek iyi haberi bekleyen Rahan Cerit, unlar söyledi:

çocuum Eil Sarca Karakoluna göreve gitti. Bir süre sonra ben çocuuma ulaamaynca karakolu aradm. Bana çocuunuz hava deiimine gitti dediler. Ben de Neden haberim yok? deyince, Toplanma merkezine gitti dediler. Bu arada yine çocuumu aradm, ulaamaynca, toplanma merkezini aradm. çocuumla orada konutum. Bana, Anne ben geleceim dedi. En son Cumartesi günüydü Saat 20.00ye bana bilet al dedi. Biz de gittik biletini aldk, birkaç sefer yine aradk, ulaamadk sonra saat 18.30 gibi askeriyeden çktn söylediler. Olumu aradmda saat 18.45ti, Anne 15-20 dakikaya terminalde olurum dedi. Daha sonra kendisine ulaamadm. Otobüs irketinden bizi aradlar, Yolcunuz otobüse binmedi dediler. Tekrar askeriyeyi aradk, toplanma merkezini, Bizim çocuumuz otobüse binmemi nasl olur böyle bir ey? dedik. Onlar da 18.30da çocuumu araba çarp gönderdiklerini söylediler.

EN SON TERMNAL ATMSNDE GÖRÜLÜYOR

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ile görütüklerini ve polis ekiplerinin elinden gelen gayreti gösterdiini belirten anne Cerit, Olum en son terminal ATMsinde görülüyor. u ana kadar bir bilgi alnmamas benim kafama taklyor. Telefon sinyalinden ulalamyor mu? ifadelerini kulland.

HABER BEKLYORLAR

Gözyalarn tutamayan babaanne Meryem Cerit (63) ise yetkililere seslenerek, Bir an önce torunumun bulunmasn istiyorum. Allah rzas için çocuumun hiçbir sorunu yoktu, ailesine hiç dayanamazd dedi.

6 ay sonra askere gidecek karde Gürkan Cerit ise Aabeyim 65 gün acemi birlii yapt. Acemi birliinden sonra Diyarbakrn bir köyüne usta birliini yapmaya gitti. Biz buradan bir asker gönderirken vatana millete gönderiyoruz. Bir ana, bir karde gururlanyor, vatana asker yolluyoruz diye. 6 ay sonra Allah izin verirse, ben de gideceim. Bir erkein hayalidir askere gitmek, biz askerimizi sa salim gönderdik, vatanmza milletimize görevini yapsn diye, sa salim istiyoruz diye konutu. Gözü yal Cerit Ailesi, Doan Cerit ile ilgili yetkililerden gelecek iyi haberi bekliyor.

Ana Sayfaya Git