İzinsiz eğitime cezalar geliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen genelgeyle eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, ödev merkezi, eğitim rehberliği adı altında veya herhangi bir ad belirtmeden faaliyet yürütenlerin tespit edilmesi halinde para cezası verileceği ve kapatılacağı uyarısında bulunuldu.

Haberler 20.01.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) illere gönderilen genelgeyle eitim merkezi, eitim danmanl, kariyer rehberlii, eitim koçluu, ödev merkezi, eitim rehberlii ad altnda veya herhangi bir ad belirtmeden faaliyet yürütenlerin tespit edilmesi halinde para cezas verilecei ve kapatlaca uyarsnda bulunuldu.

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüüne Milli Eitim Bakan smet Ylmazn imzasyla gönderilen genelgede, eitim merkezi, eitim danmanl, kariyer rehberlii, eitim koçluu, ödev merkezi, eitim rehberlii gibi adlar altnda veya herhangi bir ad belirtilmeden bakanln uhdesinde bulunan faaliyetlerin yürütüldüünün tespit edilmesi halinde, ilgili kanunla yaplan düzenlemeler gereince bu yerleri kuran veya iletenlere para cezas verilecei, böyle yerlerin bu faaliyetleri yürütmelerine hiçbir ekilde müsaade edilmeyecei bildirildi.

Genelgede, Ülkemizdeki eitim ve öretim faaliyetleri, devletin gözetim ve denetimi altnda yürütülmekte olup; resmi, özel ya da gönüllü her türlü kuruluun eitimle ilgili faaliyetleri Milli Eitimin amaçlarna uygunluu bakmndan Bakanlmzn denetimine tabidir. ifadesi yer ald.

lgili kanunda özel öretim kurumlarnca verilebilecek eitim faaliyetleri ve bu faaliyetlerin yürütülecei kurum türlerinin belirlendiine dikkat çekilerek, gerçek ve tüzel kiilerce kanun kapsamnda belirtilen faaliyetlerin kanuna göre yetkili makamlardan kurum açma izni alnmadan yaplamayaca, her ne ad altnda olursa olsun eitim ve öretim sunmak amacyla yürütülen faaliyetlerin bakanln izin ve denetimine tabi olduunun hüküm altna alnd anmsatld.

- Brüt asgari ücretin 20 kat idari para cezas

Her türlü eitim ve öretim faaliyetinin Milli Eitim Bakanlnn iznine ve denetimine tabi olduu hatrlatlrken buna ramen, baz i yerlerinin gerekli izinleri almadan izinsiz eitim öretim faaliyeti yürüttüü bilgilerinin bakanla ulat ifade edilerek, anayasann, kanunlarn ve bunlara dayal çkarlan dier mevzuat hükümlerinin iletilmesi, devletin düzenleme ve denetim yetkisinin yerinde ve etkili kullanlarak sorumluluun yerine getirilmesini salamann devletin öncelikli görevleri arasnda olduu vurguland.

Eitim öretim faaliyetleri yapan ancak kanuna uygun olarak kurum açma izni ile i yeri açma ve çalma ruhsat düzenlenmeyen yerleri kuran veya iletenlere brüt asgari ücretin 20 kat idari para cezas uygulanaca ve bu yerlerin valilik tarafndan kapatlaca belirtildi.

Valilikce izleme ve koordinasyon komisyonlarnn çalmalarna devam edecei belirtilerek, Eitim merkezi, eitim danmanl, kariyer rehberlii, eitim koçluu, ödev merkezi, eitim rehberlii gibi adlar altnda veya herhangi bir ad belirtilmeden bakanlmz uhdesinde bulunan faaliyetlerin yürütüldüünün tespit edilmesi halinde ilgi kanunun 3üncü maddesine istinaden, ilgili yönetmeliin 5inci maddesinin 4üncü fkras ve 67/A maddesinde yaplan düzenlemeler gereince bu yerleri kuran veya iletenlere para cezas verilecek, böyle yerlerin bu faaliyetleri yürütmelerine hiçbir ekilde müsaade edilmeyecektir. uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git