İzmir'de adliyeye PKK saldırısı: 2 şehit

Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'ne dün mesai çıkışına yakın PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile zabıt katibi Musa Can şehit oldu, 3'ü polis 6 kişi yaralandı, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist ölü ele geçirildi.

Haberler 06.01.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakim ve savclara ayrlan otoparkta görev yaparken ehit olan kahraman polis Fethi Sekinin, bombal arac fark edip mermisi bitene kadar çatmas, PKKl teröristlerin bombal arac adliye giriinde infilak ettirip roketatar ve el bombalaryla yapmay planlad korkunç katliam önledi.

Dün saat 16.10da, Bayrakl lçesi slam Kerimov Caddesinden zmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kaps ile hakim ve savc araçlarna ayrlan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekinin izin vermemesi üzerine araçtan inip koarak uzaklaan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPGli olduu belirtilen geldikleri araçtaki bombay infilak ettirdi. Aracn LPG tanknn da havaya uçtuu patlamann sesi, Bayrakl ve Bornova ilçeleri bata olmak üzere zmirin büyük bölümünde duyulurken, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya balad. Yaralananlar kanlar içinde yere ylrken, zmir Emniyet Müdürlüü Trafik Denetleme ubesinde motosikletli ahinler Timinde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatt. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de ehit oldu. Dier terörist adliyenin yanndaki inaata kaçt. Bu terörist ile çatma adliye çevresinde görevli olan dier polislerle teröristler arasnda bir süre devam etti. kinci terörist de olay yerinde öldürüldü.

çatma srasnda zmir Adliyesinde görevli zabt katibi Musa Can da vurularak yaamn yitirdi. Olayda yaralanan, aralarnda polislerin de bulunduu 6 kii ise Ege Üniversitesi Hastanesi, Tepecik Eitim ve Aratrma Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi bata olmak üzere çevredeki hastanelere kaldrld. Olay yerinin 100 metre ilerisinde bulunan ve bomba yüklü olduundan üphelenilen bir araç da polis tarafndan kontrollü patlatld.

ADLYE GR çIKIA KAPATILDI

Güvenlik güçleriyle teröristler arasnda çatma devam ederken Adliye binas giri ve çklara kapatld. Adliye binas içinde çatma çkt yönündeki bilgi polisi alarma geçirdi. Adliye binasna A kapsndan çok sayda polis girdi. Kap önünde bulunan adliye çalanlar büyük korku içinde darya çkt. Görgü tanklar, bina içinde çatma olmadn ve üpheli bir kiinin bulunduunu ileri sürdü. Yaplan aramada bir olumsuzlua rastlanmad.

Güvenlik güçleri çevrede ku uçurtmazken, baz görgü tanklar teröristlerin 3 kii olduunu, birinin çili yönüne kaçtn söyledi. Polis bu bölge bata olmak üzere zmirin dört bir yannda youn kontrol balatt.

VAL AYYILDIZ: PKK OLDUU DEERLENDRLYOR

zmir Adliyesi önünde açklama yapan zmir Valisi Erol Ayyldz, çatmada iki adet kalanikof tüfek, bir RPG-7 roketatar, buna ait 8 fiek ve 8 el bombas ele geçirildiini belirterek unlar söyledi:

Bu hadisenin içimizi actmakla beraber bu ekilde atlatlmas alnan tedbirlerin ve cefakar, vefakar, ehit olmay göze alarak bunu atlatan emniyet güçlerinin sayesinde olmutur. Tedavi gören polis memurlarmz var. Onlar da tedavi altndalar. nallah ksa zamanda ayaa kalkarlar. Allah raz olsun onlardan. Bu hadise içimizi yakmtr. Doru bilgiyi yeri geldiinde sizlere aktaracaz. Terörün ve teröristlerin bu ülkeye verecekleri zararlar en aza indirme anlamnda bu saduyulu davranta bulunacanz düünüyoruz. Bilgilendirme noktasnda bize ulaan her bilgiyi paylaacaz. Bir araç daha tespit edildi o da kontrollü bir ekilde patlatld. Bu teröristlere ait olduu deerlendirilerek patlatld. Tehlike bertaraf edildi. Bu anlamdaki tüm camiamza milletimize basal diliyorum. Eylemin yapl biçimi, kiilerin kimlik tespitlerine bakldnda eylemi yapanlarn PKK olaca u ana kadar deerlendiriliyor. Biz daha önce basavc, emniyet müdürü güvenlik deerlendirmelerinde bulunduk. Her türlü tedbir alnyor, üpheli davranacak, içeri girecekler noktasnda da tedbir alnd. Burada yoldan m geçiyorlar içeri mi girecekler net bilgi yok. Böyle bir olayn olmas noktasnda bir polis memuru ve mübair (zabt katibi) kardeimiz ehit oldu. Teröristler kaçyor, çatma çkyor, arac patlatyorlar. Polis olan ehidimiz çatmada karlk veriyor, bu srada oluyor. Tüm imkanlar ve ihtimaller deerlendiriliyor. Baka bir yerde eylem olabilme ihtimaline kar teyakkuz halindeyiz. ki terörist ölü ele geçirildi. u anda 6-7 yaralmz var.

zmir Cumhuriyet Basavcs Mustafa Doru da 1 basavc vekili ve 3 savcnn olay soruturduunu söyledi. Teröristlerin adliyenin içine girip daha büyük bir katliam planladklarn düündüklerini deerlendirdiklerini belirtti.

EHT POLS MEMURU 2014 YILINDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

zmirde adliye önündeki patlamada teröristlerle son mermisine kadar çatmaya giren ve ehit düen trafik polisi Fethi Sekin, 2014 ylnda da ölümden dönmütü. zmir Emniyet Müdürlüü Trafik Denetleme ubesinde motosikletli ahinler timlerinde görevli polis memuru Fethi Sekin, caddeden kar tarafa geçmek için hamle yapm, bu srada, bir duruma için adliyeye gelen 16 DO 044 plakal otomobilin sürücüsü, tek yön olan yolda manevra yapnca, karya geçmeye çalan Sekine çarpmt. çarpmann etkisiyle havaya savrulup takla atan trafik polisi Sekin, sevk edilen ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine kaldrlp tedaviye alnd. Kazadan dolay belinde ve srtnda zedelenmeler meydana gelen Sekine 5 gün i göremez raporu verilmi, kaza an güvenlik kameras görüntülerine de yansmt.

Ana Sayfaya Git