JÖH ve PÖH'ler Afrin'i teröristlerden temizlemek için ant içti

SURİYE’nin Afrin bölgesinin teröristlerden arındırılmasına yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında meskûn mahal operasyonuna katılacak Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH) ve güvenlik korucuları için Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bulunan Müşterek Görev Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene katılan JÖH ve PÖH timleri ile korucular, Afrin’i teröristlerden temizlemek için ant içti.

Haberler 24.02.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) geçen 20 Ocakta Suriyenin Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi amacyla Zeytin Dal Harektn balatt. Harekt kapsamnda kara ve havadan düzenlenen operasyonlar ile Afrin krsalndaki çok sayda köy ve stratejik nokta terör unsurlarndan temizlendi, Kilis ve Hatayn ilçelerine yönelik roket ve havanl saldrlar sonlandrld. Harekt kapsamnda TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerleyii devam ederken, bölgede düzenlenecek meskn mahal operasyonunda görev alacak JÖH ve PÖH timleri ile güvenlik korucular dünden itibaren Gaziantepin slahiye ilçesinde çileri Bakanl tarafndan oluturulan Müterek Görev Merkezinde toplanmaya balad.

KIRSALA BUGÜN GEçECEKLER

Bir süre öncesine kadar Suriyeli snmaclarn barnd çadr kent olarak kullanlan merkeze gelen 3 bin 200 polis, jandarma ve korucu birlii için dün tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2nci Ordu Komutan Orgeneral Metin Temel, Jandarma Genel Komutan Yardmcs Korgeneral Ali çardakç, 5inci Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep Milletvekili amil Tayyar, protokol üyeleri ile meskn mahal operasyonuna katlacak asker, polis ve korucular ile aileleri katld.

2nci Ordu Komutan Orgeneral smail Metin Temel, çounluu gönüllü olarak bölgeye gelen asker, polis ve korucular selamlayarak balad konumasnda, çok önemli bir harekt hep birlikte icra edeceklerini ifade etti. 80 milyonun duasnn ve desteinin arkalarnda olduunu dile getiren Orgeneral Temel, öyle konutu:

HEDEFMZ BELLDR

Hedefimiz tamamen teröristlerdir, PKKl, PYDli, DEAl teröristlerdir; bölge halk tamamen dostumuzdur, kardeimizdir. Hedefimiz, tekrar ediyorum, teröristlerdir. Harekt icra ederken terörist durumu, hava ve arazi artlarna dikkat edelim. Harekt, emniyeti ve sürat dengesini kollayarak sürdürüyoruz. Hiçbirinizin trna bin tane teröristin bedenine eit deildir. Hiçbirinizin trnana ta gelmemesi için her türlü gayreti gösteriyoruz, göstereceiz. Bölgede farkndalmz mutlaka yüksek olmal, görmediiniz için görünmediinizi zannetmeyiniz. Bize bu erefli görev nasip oldu, hepinize hepimize bu onur bir ömür yeter. Vazife srasnda görev alannda birtakm zorluklarla karlaacaz. Arazi ve hava artna tahammül edeceiz. Kahramanlar, her türlü zorluu yenecek bedenen ve ruhen gelimi meslek güveni yüksek arkadalarsnz. Sizlere güvenimiz sonsuzdur. Sivillerin emniyeti bizim için olmazsa olmazdr. Sivillerin korunmas bizim için elzemdir. Rahat olun, meslee girerken ettiiniz yemini hiç unutmayalm. cabnda vatan, Cumhuriyet, vazife urunda canmz seve seve feda edeceimiz yönünde yemin ettik. Bu yeminimizi her zaman her yerde hatrlayacaz, teröristin üstüne o ekil gideceiz. Vatan bizim için olmazsa olmazdr.

DUA EDLD, CUMA NAMAZI KILINDI

Yaplan konumalarn ardndan törende komando mar okundu, meskn mahal operasyonuna katlacak olan birlikler hep birlikte dua etti. Protokol üyeleri ile birlikte dua eden birlikler için daha sonra 2 koç kurban olarak kesildi. Buradaki törenin tamamlanmasnn ardndan protokol üyeleri ile birlikler, merkezdeki alanda hep birlikte cuma namaz kld.

SEVE SEVE GDYORUZ

Afrine gönüllü olarak gitmek üzere snr hattndaki slahiyeye gelen JÖH ve PÖH timleri ise heyecanl olduklarn söyledi. Daha önce Dou ve Güneydouda meskn mahal operasyonlarna katldklarn dile getiren asker, polis ve korucular, bir an önce Afrinde barn salanmasn istediklerini ve bunun için gönüllü olduklarn dile getirdi. Terör ve teröristle yurt içinde mücadele ettiklerini dile getiren güvenlik güçleri, bu kez Suriyede terörist unsurlarla sava vereceklerini ve Suriyelilerin evlerine güven içerisinde dönmelerini salayacaklarn ifade etti.

Afrini terör unsurlarndan arndrrak gerçek sahiplerine geri vermeyi hedeflediklerini anlatan güvenlik güçleri, Gerekirse gözümüzü krpmadan ehit olmaya hazrz. Tek hedefimiz bir an önce Afrini teröristlerden temizlemek. Halkmzdan tek isteimiz bizim için dua etmeleri. Korkumuz yok ve seve seve Suriyeye gidiyoruz diye konutu.

ÖZEL HAREKTçI JANDARMADAN NANLISINA EVLLK TEKLF

Öte yandan, Afrine yönelik operasyonda görev alacak isimlerden birisi olan Diyarbakr Jandarma Özel Harekt Taburunda görevli Uzman çavu Ömer Dana, gazeteciler araclyla nianlsna evlilik teklifinde bulundu. Mesleki younluundan dolay nianlsna evlilik teklifinde bulunamadn belirten Ömer Dana, Uzun süredir nianlm olan Melike Koçyiite 80 milyonun önünde evlenme teklif etmek istiyoruz. Bu zamana kadar evlilik teklifini yapamadm. Buradan dönünce kendisiyle evlenmek istiyoruz ve teklifi buradan ilan ediyorum dedi.

Uzman çavuun kameralar araclyla yapt teklif silah arkadalar tarafndan alklarla destek buldu.

BUGÜNDEN TBAREN GTMEYE BALAYACAKLAR

Meskn mahal operasyonu için Gaziantepte toplanan JÖH ve PÖH timleri ile güvenlik korucularnn yarndan itibaren Afrin krsalna intikallerinin balayaca bildirildi. Gruplar halinde farkl noktalara sevk edilecek birliklerin terör unsurlaryla mücadelenin yan sra teröristlerden alnan bölgelerde meskl mahal operasyonlarn yürütecekleri kaydedildi. Afrin operasyonuna katlmak isteyen JÖH ve PÖH personeli ile korucularn snr hattna geliinin de devam edecei ve saynn 6 bine ulaaca da örenildi.

Ana Sayfaya Git