Kıbrıs gazilerine madalya verildi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, madalya ve berat almaya hak kazanan Kıbrıs gazileri için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Haberler 28.12.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafndan Milli Mücadele Madalyalar tüzüü kapsamnda, madalya ve berat almaya hak kazanan Kbrs gazileri için Diyarbakrda tören düzenlendi.

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Devlet Su leri (DS) Bölge Müdürlüü konferans salonunda düzenlenen törende, Diyarbakrn onuru olan gazilerle bir araya gelmenin mutluluunu yaadklarn söyledi. Kbrs gazileri için KKTCye gezi düzenleyeceklerini ifade eden Güzelolu, gazilerin kahraman duruuyla milleti temsil ettiini belirtti. Güzelolu, öyle devam etti:

KIBRIS GAZLER

Biz her bir soydamzn hakkn orada koruma, Kbrsta Kbrsn çevresiyle ilgili Türkiye Cumhuriyetinin hakkn sonuna kadar yaatma kararlndayz. Sizler bugün yaayan kahramanlarmzsnz. Her birinizin yakasndaki madalyas, bu erefin taycsdr. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletin size verdii onur ve eref bugün sizlere tevcih edilen bu madalyalarla taçlanm olacak. Gazilerimizi en ksa zamanda eleriyle o kahramanlklaryla vatan eyledikleri Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ziyaretine inallah göndereceiz.

Törende daha sonra 110 Kbrs gazisine madalya ve beratlar verildi. Hayatn kaybeden gazilerin madalya ve beratlar da elerine takdim edildi. Törene, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilcisi brahim Mete Yal, kamu ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri, gaziler ile yaknlar katld.

Ana Sayfaya Git