Kılıçdaroğlu, CHP'nin 95'inci kuruluş yılında Anıtkabir'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 95'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Haberler 10.09.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Lideri Kemal Klçdarolu, beraberindeki heyet ve çok sayda partiliyle Aslanl Yoldan yürüyerek, Atatürkün mozolesine çelenk brakt. Sayg duruunda bulunulmasnn ardndan Klçdarolu ve beraberindekiler, dar çkp, fotoraf çektirdi. Daha sonra Misak- Milli Kulesine geçen Klçdarolu, Antkabir Özel Defterini imzalad. Deftere yazdklarn okuyan Klçdarolu, unlar söyledi:

Büyük Atatürk, Sayn Genel Bakan Türkiye Cumhuriyetini kuran, milletimize hürriyet ve hakimiyet temin eden devrimci bir ruhun partisi olarak tanmladmz Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluunun 95inci yl dönümünde huzurunuzdayz. Partimiz, ilk kurultay olarak kabul ettiimiz 4 Eylül 1919 Sivas Kongresinden ve 9 Eylül 1923de Halk Frkasyla kuruluundan günümüze, eksiksiz bir vatanseverliin kalesi olmutur.

ANITKABR ZYARET

Bu vatanseverlik, tüm mazlum milletleri kucaklayan, yönü çada uygarla dönük mücadelemizden ilham almaktadr. Bu balamda, ilke ve devrimlerinizle biçimlendirdiiniz Türkiye Cumhuriyetimiz, herkes için adalet ülküsüne bal, demokrasiyle taçlandrlm bir Cumhuriyet hedefi ile yeni bir mücadeleye atlmak zorundadr. Türkiyenin yürüyecei yol ise hiç tartmasz sizin yolunuzdur. CHPnin tüm kadrolar, ilke ve devrimlerinizin kuatclnda ülkemizin içinde bulunduu skntlar aacak azim ve kararlla sahiptir. Bu duygu ve düünceler ile size, silah arkadalarnza ve tüm Cumhuriyet Halk Partililere kuruluumuzun yldönümünde ükranlarm sunuyor, aziz ehitlerimizi rahmetle anyorum. Ruhun ad olsun.

CHP Lideri Klçdarolu ve beraberindekiler, daha sonra Antkabirdeki smet nönünün mezarn ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git