Kılıçdaroğlu: Soylu'yu ciddiye almaya gerek yok

Kılıçdaroğlu, HDP ve CHP'ye tehditler yağdıran Bakan Soylu için 'Ciddiye alınacak bir bakan değil. Ona bunları başkaları mı söyletiyor, ona bakmak lazım' dedi.

Haberler 01.07.2018 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, önce HDP E Genel Bakan Pervin Buldan arayarak Size artk yaama hakk yok diyen ve daha sonra CHP il bakanlarnn ehit cenazelerine alnmamas talimat verdim sözleriyle gündeme gelen çileri Bakan Süleyman Soyluyu ciddiye almadn söyledi. Klçdarolu, Süleyman Soyluyu ciddiye almyoruz, Ciddiye alnacak bir bakan da deil zaten. Güvenlii salamas gereken birinin kkrtclk yapmas bal bana bir felaket. Ama Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa birileri mi söyletti? Bizim üzerinde durduumuz asl nokta o dedi.

Süleyman Soylunun CHPyi hedef alan açklamalarnn ardndan Bursada bir asker cenazesinde CHP çelengi parçalanmt. CHP il bakanlarnn 81 ehirde yapt ortak açklamada Süleyman Soylunun toplumsal çatma ve kaos çars yapt belirtilerek, Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açkça atele oynamaktr denmiti. Açklamada, Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açklama eer densiz bir çk deilse, o zaman yeni dönemin çatma ve kaos üzerinden kurgulandnn delilidir ifadelerine yer verilmiti.

CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolu hakknda da konuan Süleyman Soylu ehitlere küfür etti iddiasnda bulunmutu. Kaftancolu bunun üzerine Yalan ve iftiralaryla ahsm hedef gösteren bu zavally önce sahibine ikayet ediyorum bu hadsize haddini bildirin sonra da cumhuriyet basavclna giderek kendisi hakknda suç duyurusunda bulunacam. Ve kendisine ederi kadar 5 kuruluk tazminat davas açacam demiti.

Ana Sayfaya Git