Kırklar Dağı konutlarında sorunlar bitmiyor

Yaklaşık 6 yıl önce yapılan ve geçtiğimiz aylarda yıkım kararı alınan Kırklar Dağı konutlarından ev alan vatandaş perişan duruma geldi.

Haberler 13.02.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 13.02.2018 - 09:18

Yapm kadar ykm süreci de sorunlu olan Krklar Da konutlarnda ev alan vatandalar, ellerinde olup biten her eyi yatrdklar konutlarn gözlerinin önünde yklmas sonras perian hale geldi. Krklar Da konutlarnda ev alan vatandalar, Cumhurbakan Erdoana seslenerek, maduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

EV ALANLARIN PERANLII

Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan Krklar Danda yaklak 6 yl önce büyük tartmalarla yapmna balanan ve tamam biten Krklar Da Konutlar için, geçtiimiz ay ykm karar alnd. Sur Belediyesi, daire alanlar arasnda siyasetçilerin de bulunduu lüks konutlarla ilgili ykm kararn müteahhit firmaya göndererek 4 bloktaki 80 konutun ykm için 10 gün süre tanm, sürenin tamamlanmasnn ardndan da ykmna balanmt.

UMUTLARIMIZI YIKTILAR

Burada ev alan vatandalarn itiraz etmelerine ramen Krklar Da konutlarnda ykm çalmalarna devam edilirken, vatandalar bütün umutlarn baladklar evlerinin gözlerinin önünde yklmas nedeni ile perian duruma geldi. Kamu yarar nedeni ile ykma kar çkmayan vatandalar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana seslenerek, maduriyetlerinin giderilmesini istedi.

MADURYETMZ GDERLSN

Krklar Da konutlarnda iki mülkü bulunan Fettah Sögücü isimli vatanda, Krklar Danda 135 evin bulunduunu söyledi. Kendisine ait iki evin olduunu aktaran Sögücü, Ben alrken bu evleri hiçbir sorun yoktu, tapularmz bile mevcut. Kanuna projeye aykr hiçbir ey yoktu. Bütün bankalar bu evlerin üzerinde kredi veriyordu. mara açan da imara kapatan da ayn kurum. Bunun cezasn biz neden çekiyoruz? Bize hiçbir hak ve hukuk tanmadlar. Bizi polis ve zabta zoru ile evlerimizden çkardlar. Benim iki evim vard burada 19 nüfusum var ve ben hepsine bakmakla yükümlüyüm.

YAPILAN HARCAMALAR BELL

Kamu yararna yapld söyleniyor, tamam biz bu duruma kar çkmyoruz fakat bizim hak ve hukukumuz ne olacak. Buraya 50 milyon, masraf edildi. Benim iki evim vard, toplam 850 bin lira zararm söz konusu. Neyim varsa, bu yama kadar ne topladysam hepsi ellerimin arasndan kayp gitti. Perian durumdayz. Cumhurbakanmza sesleniyoruz, bizim hak ve hukukumuza sahip çksn. Biz ykma kar çkmyoruz, madem ki kamu yarar gözetiliyor tamam buna itirazmz yok ama maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz, aileler madur durumda dedi.

Ana Sayfaya Git