Kıyak ihale yalanlaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden "dekoratif şehir aydınlatması" iddialarına yalanlama geldi.

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinden, kentin 6 noktasna yaptrlan ve maliyeti 324 bin lira olan 12 dekoratif ehir aydnlatmasna 1 milyon 210 bin lira ödeme yapldna yönelik iddialarn gerçei yanstmad bildirildi.

Belediyeden yaplan yazl açklamada, bir haber ajans kaynakl çeitli haber sitelerinde Diyarbakr kayymndan kyak ihale: 324 bin TLlik i 1 milyon 210 bin TLye verildi balyla haber yaymland belirtildi.

Söz konusu haberde öne sürülen iddialar ve bilgilerin tamamen gerçek d olduu bildirilen açklamada, Büyükehir Belediyemizin yapt çalmalar karalamaya ve halkmz nezdinde yaplan hizmetleri deersizletirerek olumsuz alg yaratmaya yöneliktir. denildi.

Haberde ihale doküman ve teknik artnamenin olmad öne sürüldüü ifade edilen açklamada, habere konu olan çalmalar için piyasa aratrmas kapsamnda birçok farkl firmaya tasarm yaptrld, tasarm ve teknik açdan en uygun 3 firmann davet edildii aktarld.

DEKORATF EHR AYDINLATMASI

Herkese açk olan ve paylalan bu süreci inkar eden ve yok sayan bu anlay habercilik deil, ideolojik bir ters yüz etmedir. ifadesine yer verilen açklamada, ihale doküman ve teknik artnamenin EKAP ve ihale dosyasnda mevcut olduu vurguland.

Haberde, 6 noktada 12 dekoratif ehir aydnlatlmasnn yer aldna dikkat çekilen açklamada, bu bilginin aslsz olduu, yaplan iin 13 noktada 36 dekoratif ehir aydnlatmas ile fotorafl totem ve kl tantc aydnlatma elemanlar yapm ii olduu kaydedildi.

1 milyon 210 bin lira ödendiine ilikin iddialarn yer ald fakat söz konusu tasarmsal ve özellik gerektiren teknik çalmalara balanm olup çalmalar devam ettii ve bu nedenle henüz hiçbir ödemenin yaplmad, i yeterlilii ve denetimi sonrasnda hesaplanacak tutarn ödenecei bildirildi.

HALENN BEDEL HENÜZ ÖDENMED

Söz konusu haberde, Kentin 6 noktasnda yaplan yazlamalardaki harf saylarnn toplam ücreti ise 324 bin liraya tekabül ediyor. ifadesinin yer ald belirtilen açklamada, Hangi hesaplama ve veriye dayand belli olmayan bu rakam, yalan haber ve alg üretmenin bir yolu olup, bu konuda hukuki haklarmz sakldr. Unutulmamaldr ki tasarmsal ve sanatsal ilerde ücret hesaplamas haberde öne sürüldüü ekilde yaplamaz. deerlendirmesi yapld.

Açklamada, ihalenin yasaya aykr olduuna ilikin iddialarn da gerçek d olduu vurgulanarak unlar kaydedildi:

HALE YASAYA UYGUN YAPILDI

Haberde konu olan ihale, Kamu hale Kanununun 21/b maddesinde yer alan teknik açdan özellik arz eden ve yapm önceden öngörülemeyen ibarelerine dayandrlarak yaplmtr. çalmann tamamen özgün bir nitelik tad aikardr. Bunun yan sra daha önceden planlanmam olan ve nisan aynda ilimizde düzenlenecek olan Uluslararas Sur Yar Maratonuna yetitirmek amacyla ivedi olarak ie balanmasna gerek duyulmutur. Bu çalmayla ilimizde nisan aynda düzenlenecek olan Uluslararas Sur Yar Maratonu ile kente gelecek yerli yabanc basn mensuplar, sporcular ve turistlere ehrimizi daha iyi anlatmak, organizasyonun yurt içi ve yurt dnda yarataca popülerlii ehrimize ve esnafmza ekonomik kazanç olarak geri dönüümü salamak ve kentin görsel zenginliini artrmak için tasarlanm ve planlanmtr. Bu nedenlerden dolay yaplan i aciliyet arz etmektedir ve ihale kanunun ilgili maddesine aykr deildir.

DDALAR ART NYET çERMEKTEDR

Öte yandan yaplan haberin ve servis edilen fotorafn içeriine bakldnda, haberi servis eden odaklarn yaplan ite öne çkarlan ehrimizin Peygamber ve Sahabe niteliine açkça saldrdklar anlalacaktr. Sonuç olarak Büyükehir Belediyemiz Park ve Bahçeler Daire Bakanl tarafndan yaplan bu çalmann, ehrimizin manevi kimliini ve kültürel deerlerini öne çkararak tantmna büyük katk salayaca aikardr. Yukarda yaplan açklamalar nda haberde öne sürülen iddialarn tamamen aslsz ve ehrimize yaplan önemli hizmetlerin önünü kesmeye yönelik çrpnlar olduu anlalmaktadr. Bu ve benzeri yalan, yanl ve olumsuz alg yaratmaya yönelik haberler Büyükehir Belediyemizin ehrimize hizmet etme azmini ve kararlln etkilemeyecei gibi aksine hizmetler artarak devam edecektir. Söz konusu gerçek d haberler ve bu haberleri yapanlara kar hukuki yollarla mücadele edilecektir.

Ana Sayfaya Git