Kızı dağa kaçırılan baba, evlat nöbetini İzmir'de sürdürüyor

PKK tarafından dağa kaçırılan kızına kavuşabilmek adına Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan ancak sağlık problemleri nedeniyle evinin bulunduğu İzmir'e dönen Mehmet Laçin, HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutmaya başladı.

Haberler 11.03.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet Laçin, lise örencisi kz Gamze Laçinin 2011de daa kaçrldn söyledi.

Kzna kavumak için Diyarbakrda 4 ay nöbet tuttuunu ifade eden Laçin, rahatszl nedeniyle zmire dönmek zorunda kaldn ve geçirdii baypas ameliyatnn ardndan 10 ubatta HDP zmir l Bakanl önünde basn açklamas yaptn hatrlatt.

Laçin, kzn almaya kararl olduunu belirterek, HDPye 3 hafta süre vermitim. Bu sürede kzm gelmezse ben yine buradaym dedim. Kzm getirmediler. Ben de nöbete braktm yerden devam ediyorum. Yamur altnda eylemimi sürdürüyorum. Yamur deil ta da yasa durmak yok. dedi.

KIZI çN NÖBET TUTUYOR?

Kzna kavumadan HDPnin önünden ayrlmayacan vurgulayan Laçin, öyle devam etti:

Teslim olan çocuklarn evine gidip ziyaret ettim. Kaçrlan çocuklar, Bizi okuldan aldlar, hafta sonu piknie götüreceiz dediler, baktk HDP binasndayz. Piknie götüreceklerini söylediler, gözümüzü açtk ki snr geçmiiz. diyorlar. Dier tarafta HDPliler Sizi ie göndereceiz diye çocuklar HDP Diyarbakr binasndan Kandile götürüyor. Benim kzm da Kocaelide HDP üyesi days tarafndan HDPye teslim edilip daa kaçrld. Ben o anda kzm Kandilde sanyordum ama 4 ay stanbulda HDP binasnda eitim alm. Kzmla beraber eitim alan itirafç bana bunu Diyarbakrda söylemiti.

Türk bayra açarak nöbet tutan Laçin için, HDP l Bakanl önünde polis ekipleri de güvenlik önlemi ald.

Ana Sayfaya Git