Kızıltepe’ye kayyım!

Terör soruşturmaları sonucu HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevden uzaklaştırıldı, yerine "belediye başkan vekili" olarak Kaymakam Hüseyin Çam görevlendirildi.

Haberler 05.11.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Kzltepe ilçesinde terör soruturmalar kapsamnda HDPli Kzltepe Belediye Bakan Nilüfer Elik Ylmaz görevinden uzaklatrld, yerine belediye bakan vekili olarak Kzltepe Kaymakam Hüseyin çam görevlendirildi. çam, görevine balad.

Valilikten yaplan açklamada, Kzltepe Belediye Bakan Nilüfer Elik Ylmaz hakknda, Mardin 2. Ar Ceza Mahkemesinin 2014/111 Esas sayl kovuturma dosyas kapsamnda silahl terör örgütüne üye olma suçundan yarglamasnn devam ettii, ayrca Mardin Cumhuriyet Basavclnn 2019/1642 ve 2019/8289 sayl dosyalarnda ise silahl terör örgütüne üye olma suçundan soruturmalarnn sürdürüldüü anmsatld.

KIZILTEPEYE KAYYIM

Açklamada, Kzltepe Belediye Bakan Ylmazn, hakknda devam eden adli ilem süreçler göz önünde bulundurularak Anayasann 127nci maddesi ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47nci maddelerine istinaden bakanln onay ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklatrld ifade edildi. Ylmazn yerine belediye bakan vekili olarak Kzltepe Kaymakam Hüseyin çamn görevlendirildii kaydedildi.

BAKANVEKL GÖREVDE

Buarada görevlendirilen Kaymakam çam, geldii belediyede personele, vatandalara en iyi ekilde hizmet edilmesi yönünde talimat verdi.

Hiçbir ayrm gözetmeksizin herkese kaliteli hizmet sunmann gayreti içerisinde olacaklarn vurgulayan çam, Önceliimiz vatandalarmzn en iyi ekilde hayatlarn sürdürmelerine olanak salamak olacak. htiyaçlarmz çok ksa sürede belirleyip, önceliklerimizi tespit edeceiz. dedi.

çam, Mardin Büyükehir Belediyesi ile koordineli ekilde, Belediye Bakan Vekili ve Vali Mustafa Yamann destekleriyle krsaldan merkeze ilçenin bir an önce hak ettii deere ulamasna katk salamay hedeflediklerini söyledi.

Vatandalarn yaam kalitesini yükselterek, insan odakl, katlmc, yenilikçi bir yönetim anlayyla, adaletli, verimli ve etkin ekilde hizmet sunmak amacyla büyük özveri ile çalacaklarn aktaran çam, Belediyenin tüm kaynaklar milletin hizmetine sunulacak. Vatandalardan toplanan vergiler baka yerlere deil, halka hizmet olarak geri dönecek. ifadelerini kulland.

çam, önümüzdeki dönemde özellikle çocuk parklar gibi sosyal yaam alanlar ile engelli, genç ve kadnlara yönelik faaliyet ve yatrmlarn öncelikli olacana dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git