Kızımı istiyorum

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP il binası önündeki oturma eylemini 106'inci günde de sürdürdü. Mehmet Laçin'in (62) 8 yıl önce üniversite sınavına hazırlanırken, dayısı Hüseyin Sağlam tarafından dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Gamze (18) için İzmir'den gelmesiyle eylemdeki aile sayısı, 59 oldu. Baba Mehmet Laçin, "Kızımı beyaz gelinlik içinde görmek istiyorum. Bu kapıda kızımın kaçırılmasından sorumlu oldukları için bekliyorum. Kızımdan bir haber almadan buradan ayrılmayacağım" dedi.

Haberler 17.12.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen aileler, HDP il binas önündeki oturma eylemini 106inci günde de sürdürdü. Mehmet Laçinin (62) 8 yl önce üniversite snavna hazrlanrken, days Hüseyin Salam tarafndan daa götürüldüünü iddia ettii kz Gamze (18) için zmirden gelmesiyle eylemdeki aile says, 59 oldu.

zmirden 8 yl önce daa kaçrlan kz Gamze için Diyarbakra gelen baba Mehmet Laçin, evladna kavuma ümidiyle HDP il binas önündeki oturma eylemine dahil oldu. Laçin, yapt açklamada, kznn lise son snfta okurken HDPliler tarafndan 2011 ylnda daa kaçrldn belirterek, kzn almadan oturma eyleminden ayrlmayacan söyledi.

Eylem yapan aileler gibi evladndan ayr kaldn ve üzüntü duyduunu ifade eden Laçin, Evladm istiyorum. çocuumun kim tarafndan götürüldüünü biliyorum. çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. Ölü ise ölüsünü istiyorum. Evladmn eline silah verdin, bomba verdin, ya öleceksin ya da öldüreceksin dedin ve sen öldürdün kzm. Kzm ve kzm gibi gençleri kalkan olarak kullanyorlar. dedi.

KIZIMI STYORUM

PKK ve HDPye tepkisini dile getiren Laçin, evladna hasret kaldn aktard. Laçin, öyle konutu: HDP elini vicdanna koysun. Türkiye Cumhuriyeti bayra altnda yayorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde herkesin vatandalk haklar var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bayrana sayg duymalarn istiyorum. HDP ve PKKya diyorum ki eer sizde zerre kadar vicdan, acma duygusu, anne, baba yürei varsa evladm bana teslim edin. Artk dayanamyorum, uykularm kaçyor, unutamyorum. Evladmn hayalleri vard. Gençlii gitti. Evladm yuvasna dönsün. Kzmn okumas da elinden gitti. Eline silah verilip daa çkarlmas aklmn ucundan geçmiyordu. Bu kapda kzmn kaçrlmasndan sorumlu olduklar için bekliyorum. Kzmdan bir haber almadan buradan ayrlmayacam.

Ana Sayfaya Git