Kabine toplantısı ne zaman? Kabine de neler konuşulacak?

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine toplantısı saat kaçta olacak sorusunun cevapları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bugün toplanacak olan kabine toplantısı öncesinde çok merak ediliyor. Kabine toplantısında neler konuşulacak? Koronavirüs gündeminin ve yasakların konuşulacağı kabine toplantısı detaylarını sizler için araştırdık. Normalleşme süreci ile alakalı ne gibi gelişmeler yaşanacak, kabine toplantısı ne zaman olacak?

Haberler 28.05.2020 - 14:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kabine toplants ne zaman? Kabine toplants saat kaçta olacak sorusunun cevaplar Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann öncülüünde bugün toplanacak olan kabine toplants öncesinde çok merak ediliyor. Kabine toplantsnda neler konuulacak? Koronavirüs gündeminin ve yasaklarn konuulaca kabine toplants detaylarn sizler için aratrdk. Normalleme süreci ile alakal ne gibi gelimeler yaanacak, kabine toplants ne zaman olacak?

KABNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbakanl Kabine toplants Cumhurbakan Erdoan bakanlnda bugün gerçekletirilecek. Toplantnn saati ile ilgili henüz bir açklama bulunmuyor.

KABNE TOPLANTISINDA KONULAR NELER OLACAK?

Hürriyetten Erdinç çelikkann haberine göre; Kabinede 3 Haziranda bitecek seyahat yasann yan sra, 65 ya üstü ve 20 ya alt grubun sokaa çkma yasayla ilgili deerlendirmeler yaplacak.

Bu yasaklarn ikinci dalgann yaratlmamas için henüz tamamen kaldrlmayaca belirtiliyor.

Planlamaya göre 65 ya üstü ve 20 ya alt için getirilen yasan bir süre sonra toplu alanlara girme snrlandrmasyla kalkabilecei ifade ediliyor.

Sehir giri-çk yasaklar birçok ilde esnetilse de devam ediyor. Memleketine, tatile, yazlna gitmek isteyen vatandalar yaadklar bölgeden ayrlamazken dün herkesi sevince boan bir açklama geldi. Bakan Koca, HES kodu ile seyhat yapalabileceini söyledi. Bu gelimenin hemen ardndan Seyahat yasa kalt m, ne zaman kalkyor? Seyahat izin belgesi nasl alnr? sorular sorulmaya baland.

HES KODU NASIL ALINIR?

Salk Bakan Fahrettin Koca yapt açklamada Salgnla bulaan hastalklarla ilgili, sosyal hayata katlm söz konusu olduunda, özel bir bilgi deildir. Bu uygulamaya öncelikle ehirler aras ulamda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacanz kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Seyahatlerde salk durumlarnn kontrolü, ilgili seyahat firmas tarafndan salanacak ve buna göre tedbir alnacak. Sonradan bir yolcuya eer virüs bulat tespit edilirse, yolculuk esnasnda temas ettii kiilerin takibi yaplacak. Tüm ulam süreçlerinde, Hayat Eve Sar mobil uygulamas üzerinden, HES kodu oluturulabilecei gibi ksa mesaj yoluyla da HES kodu alnabilecek. Böylece seyahatlerde tüm yolcularn en üst düzeyde güvenlii salanmaya çallacak. dedi.

HES kodlarnn kiiye özel üretilen tekil kodlar olduunun altn çizen Koca, kontrolü ve yönetiminin kiinin elinde olacan vurgulad.

T.C. kimlik numaras gibi sabit olmadn, her paylamda farkl bir kodun oluturulacana dikkati çeken Koca, kod sayesinde kimsenin kimlik numaras gibi kiisel bir bilgiyi bakasyla paylamak zorunda kalmayacann altn çizdi.

Mobil uygulama ve HES kodunun, önümüzdeki günlerde yaygn kullanmnn hayat kolaylatracan aktaran Koca, Kovid-19un sadece salk deil sosyal hayat, çalma hayat ve insan etkinliinin birlikte gerçekletii alanlarn neredeyse tamamn içerecek tedbirler gerektirdiini anlatt.

Salgn boyunca sadece insanlarn hasta olmadn, riskle sadece kiilerin karlamadn, ekonomilerin de ticaretin de eitimin de salgn karsnda zayf dütüünü söyleyen Koca, salgnla mücadelenin bir cephesinin de kültürel hayattan ekonomiye bütün hayatn yeniden salk bulmasn amaçlayacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git