Kabinede Revizyon!

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe' deki görüşmesi sonrasında kabine değişikliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Yıldırım, "15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak.

Haberler 20.07.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Betepe deki görümesi sonrasnda kabine deiikliine ilikin basn açklamas yapt. Yldrm, 15 bakanmz ayn görevini sürdürmeye devam edecek. 5 yeni arkadamz önce görev yapan arkadalardan görevi devralacak, bayra devralacak. 6 Bakanlar Kurulu üyemizin görev deiikliiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler. Bakanlar Kurulumuzun 11 üyesinde ya yer deiiklii ya görev deiiklii gibi bir sonuç ortaya çkmtr. 6 arkadamzn bakanlar kurulu içerisindeki görev yerleri deimi, 5 yeni arkadamz da yeni üyesi olmutur dedi.

Cumhurbakan Erdoan ile olan görümesine ilikin Yldrm, Bakanlar Kurulu deiikliiyle ilgili bugün sayn cumhurbakanmza arzda bulunduk. Yaptmz görüme ve istiare sonucu oluan yeni bakanlar kurulunu kamuoyuna açklyorum dedi.

BABAKAN YARDIMCILARI

Kabine deiikliine göre, Babakan Yardmcs Yozgat Milletvekili Bekir Bozda. Babakan Yardmcs Gaziantep Milletvekili Mehmet imek. Babakan Yardmcs Kocaeli Milletvekili Fikri Ik. Babakan Yardmcs Erzurum Milletvekili Recep Akda. Babakan Yardmcs Bursa Milletvekili Hakan çavuolu oldu.

YEN ADALET BAKANI GAZANTEP MLLETVEKL ABDÜLHAMT GÜL

Yeni Adalet Bakan Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül oldu.

ALE VE SOSYAL POLTKALAR BAKANI DEMED

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan deimeyerek yine stanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya oldu.

NUMAN KURTULMU KÜLTÜR VE TURZM BAKANI OLDU

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Kültür ve Turizm Bakan oldu.

BAKANLAR KURULUNDA SÜRPRZ SMLER VE YER DEMEYENLER

Avrupa Birlii Bakan Ömer çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkçi, çileri Bakan Süleyman Soylu Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Maliye Bakan Naci Abal, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Salk Bakan Ahmet Demircan, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan oldu.

BU BR BAYRAK YARII BR KAN DEMDR

Yldrm, simleri belirlerken kriter ne oldu sorusu üzerine Yldrm, Bu konuulmaz deiiklik yaplr. Sayn Cumhurbakanmza arz ettik. Gerekli istiareleri yaptk bu gün de deiiklii paylayoruz. Görev yapm olanlara, görev yapacak olanalar hepsi birbirinden üstün kapasiteli arkadaalar. Ne görevi brakan ne görevi alann birbirine üstünlüü yok. Bu bir bayrak yardr. Bir kan deiimidir. Bakanlar kurulu zaman zaman bir yeni deiiklie ihtiyaç duyulduunda bunlar yaplr. Demokraside, siyasette olan bir eydir. Görev dalm çalmalar devam ediyor diye konutu.

YEN GÖREV ALAN ARKADALARIMIZA BAARILAR DLYORUM

Yldrm, Bugüne kadar Bakanlar Kurulumuzda görev yapan, bu deiiklikle görev almayan görevine devam etmeyen, görevini tamamlayan arkadalarmza yaptklar hizmetlerden dolay çok teekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadalarmza baarlar diliyorum dedi.

KABNEYE YEN GRENLER

Babakan Yardmcs Hakan çavuolu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, Gençlik ve Spor Bakanl Osman Akn Bak ve Salk Bakan Ahmet Demircan.

KABNEDEK GÖREVLER DEENLER

Adalet Bakan olan Bekir Bozda Babakan Yardmcs, Salk Bakan olan Recep Akda Babakan Yardmcs, Milli Savunma olan Fikri Ik Babakan Yardmcs, Babakan Yardmcs olan Nurettin Canikli Milli Savunma Bakan, Babakan Yardmcs olan Numan Kurtulmu Kültür ve Turizm Bakan oldu.

KABNEDEN AYRILANLAR

Babakan Yardmcs Turul Türke, Babakan Yardmcs Veysi Kaynak, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, Kültür ve Turizm Bakan Nabi Avc ve Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik.

Ana Sayfaya Git