Kabirleri nerede?

Çağın allamesi Üstad Beddiüzaman Said Nurs-i ve Şeyh Said'in kabirleri için hükümete çağrıda bulunularak, "Kabirleri nerde" denildi.

Haberler 25.06.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Muhammed Mursi için naa, Ahmet Kaya için de mezar yeri konusunda yapt açklamalarn hatrlatan HÜDA PAR, Üstad Bediüzzaman Said-i Nurs-i le Diyarbakrda 47 arkadayla idam edilen eyh Saidin mezar yerleri nerede diye sorulurken, yaplan taleplerin görmezden gelindiine dikkat çekti.

eyh Said ve Üstad Bediüzzaman Said Nursinin mezar yerlerinin devlet arivlerinde yer aldn vurgulayan HÜDA PAR Genel Merkezi, Kamuoyunun eyh Said ve Bediüzzaman için de bir adm atlarak mezar yerlerinin açklanmas beklenti ve talebinin olduunu ifade etmek isteriz. açklamasnda bulundu. HÜDA PAR Genel Merkezi tarafndan yaplan haftalk iç gündem deerlendirmesinde, Türkiyede büyüyen ekonomik skntlar ve yükselen isizlik ile simge isim haline gelen ahsiyetlerin mezar yerlerinin ortaya çkarlmas konular masaya yatrld.

Büyüyen ekonomik skntlar ve yükselen isizlik

sizlik rakamlarnn artarak korkunç bir duruma geldiine iaret edilen iç gündem deerlendirmesinde, En son açklanan rakamlara göre resmi isiz says 2019 yl Mart döneminde, bir önceki yln ayn dönemine göre 1 milyon 334 bin kii artarak 4 milyon 544 bin kii olmutur. sizlik oran 4,2 puanlk artla yüzde 14,1 seviyesine yükselmitir. Genç nüfus olan 15-24 ya aras nüfusta isiz oran ise 7,5 puan artarak yüzde 25,2 olmutur. Bu rakam, korkunç bir durumun resmidir. Gençliin 4te 1i biri sokaklara mahkm hale gelmitir. denildi.

gücü ve istihdam rakamlarnn da iç açc olmadna dikkat çekilen deerlendirmede, Ekonominin önemli bir dier göstergesi olan i gücü ve istihdam rakamlar da hiç iç açc deildir. TOBBun verilerine göre; mays aynda bir önceki yla göre kurulan irket saysnda yüzde 18,56lk bir azalma, kapanan irket saysnda ise yüzde 49,07lik bir artma meydana gelmitir. Bu veriler durumun vahametini yeterince ortaya koymaktadr. Buna ramen bu önemli husus, ksr siyasi çekimeler yüzünden siyasetin gündemine gelememektedir. ifadelerine yer verildi.

Bugün ülkenin birinci sorunu ekonomik kriz ve hayat pahalldr

Ekonominin kriz döneminde olduu kabul edilerek buna dair önlem alnmas çarsnda bulunulan deerlendirmede öyle devam edildi:

Makul snrlar çoktan am bulunan isizlik sorununun halen en acil ele alnmas gereken sorun olarak kabul görmemesi ve ötelenmesini anlamak mümkün deildir. Ekonominin ciddi bir kriz döneminde olduu artk kabul edilmeli ve buna göre admlar atlmaldr. Bugün ülkenin birinci sorunu ekonomik kriz ve hayat pahalldr. Paket programlarn artk etki etmedii, gün geçtikçe bozulmann ivme kazanmasndan anlalmtr. Bütün ekonomik sorunlara ramen ekonomi yönetiminin rahat olmas ya sorunlar okuyamamasndan ya da önemsemediinden kaynaklanmaktadr. Ekonomik sorunlar, ekonomi yönetiminin inisiyatifine braklamayacak noktaya gelmi bulunmaktadr. Halkn gerçek gündemine bir an önce dönülmeli ve fakir fukarann mutfandaki yangna müdahale edilmelidir.

Mezardan korkan bir toplum olma aybndan artk kurtulmak gerekir

Simge isim haline gelen ahsiyetlerin vefatlarndan sonra unutturulmaya çalldna vurgu yaplan deerlendirmede, Özgürlük, adalet ve hakl taleplerden korkmann bir yansmas bu tür alanlarda simge isimler haline gelen ahsiyetlerin vefatlarndan sonra unutturulmalar çabasdr. Bununla ilgili karlatmz son örnek, zindanda ehid olan Msrn seçilmi ilk meru Cumhurbakan Muhammed Mursinin defni olmutur. Cenaze merasimine dostlarnn katlmas engellenmi, sadece birinci dereceden akrabalarnn katlmyla defnedilmi, taziyesine bile müsaade edilmemitir. denildi.

Cumhurbakan Erdoann, Muhammed Mursi için naa, Ahmet Kaya için de mezar yeri konusunda yapt açklamaya atfta bulunulan deerlendirmede öyle devam edildi:

stanbulda tertiplenen bir gyabi cenaze namaznda yaanan bu zulme dikkat çeken Cumhurbakan Recep Tayip Erdoan, Sisi idaresi için; Korkaklar zafer ant dikemez. Bunlar Mursinin naandan korkacak kadar hafiftirler. Bunlarda yürek yoktur. Zalimler için yaasn cehennem eklinde hakl bir tepki ortaya koydu. Yine Cumhurbakan Erdoan katld bir programda Ahmet Kayann durumuna dikkat çekerek Ailesi arzu ederse mezarn Türkiyeye nakletmeye hazrz açklamas yaparak oluan baka bir aybn telafi edilebileceini dile getirdi.

Said Nursi ve eyh Saidin mezar yerleri için yaplan talepler hl görmezden gelinmekte

Üstad Bediuzzaman Said Nursi ile eyh Said ve arkadalar için de ayn çarnn yaplmas gerektiine dikkat çekilen deerlendirmede, Sayn Cumhurbakannn hakl tepkisine katldmz ifade etmekle beraber benzer ayplarn halen Türkiyede devam ettiini hatrlatmakta fayda görüyoruz. Özellikle kurucu ideolojinin ilk dönemlerde hayatn zehir ettii Üstad Bediuzzaman Said Nursi ile idam edilen eyh Said ve yarenlerinin mezar yerleri hl meçhuldür. Sevenleri ve aile yaknlarnn Fatiha okuyabilecekleri bir mezar talar bile yoktur. Mezar yerlerinin açklanmas için yaplan talepler hl görmezden gelinmektedir. ifadelerine yer verildi.

eyh Said ve Bediüzzamann mezar yerlerinin devlet arivlerinde yer ald hatrlatlan deerlendirmede, Mezar yerleri her ne kadar meçhul braklm olsa da bunun devlet arivlerinde yer ald konusunda kimsenin üphesi yoktur. Bu konularda hassas olduuna inandmz Sayn Cumhurbakannn ehid Mursi örneinde verdii tepki ortadayken kamuoyunun eyh Said ve Bediüzzaman için de bir adm atlarak mezar yerlerinin açklanmas beklenti ve talebinin olduunu ifade etmek isteriz. denildi.

Ana Sayfaya Git