Kabul etmiyoruz

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin ardından benzer bir açıklama da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) geldi. Başbakan Neçirvan Barzani IKBY topraklarının komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermek için kullanılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Haberler 30.03.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rudaw Türkçenin haberine göre, bakanlar kurulu toplantsnn ardndan basn toplants düzenleyen Babakan Barzani Türkiyenin neden IKBY içine operasyon yaptn sormadan önce bunun nedenini sormalyz. Sebep PKK dedi.

KABUL ETMYORUZ

IKBY topraklarnn komu ülkelerin güvenliine tehdit olacak ekilde kullanlmasna kar olduklarn belirten Barzani öyle dedi: Bizim bu konuda bir prensibimiz var. Hiçbir ekilde Irak Kürdistan topraklarnn komularmz vurmak ve güvenliklerini tehlikeye atmak için kullanlmasn kabul etmiyoruz. Bu prensip Türkiye, ran, Suriye ve her taraf için geçerli. Hiçbir ekilde topraklarmzn bu ülkelere yönelik tehdit ve kargaa için kullanlmasn istemiyoruz. Maalesef, birçok defa bunu PKKya da söyledik. Bu topraklar kullanp, gidip Türkiyede eylem yaparak geri dönmenizi kabul etmiyoruz dedik. Bunun böyle olmasn salayan sebepler var ve bu sebeplerin de ortadan kaldrlmas gerekiyor. Aksi takdirde çözümden de bahsedilemez.

Ana Sayfaya Git