Kaçar'da tepki var!

Son saldırıda 4 kişinin şehit olduğu, 33 yılda gerçekleştirilen terör saldırılarında 28 şehit veren Koçkar köyünde PKK'ya tepki büyüyor.

Haberler 21.09.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKllarn sivillere yönelik düzenledii saldrda 4 kiinin ehit olduu, 33 ylda 28 ehit veren Koçkar köyünde PKKya tepki artyor.

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKllarca el yapm patlaycyla düzenlenen, 7 kiinin ehit dütüü saldrda, 23 yandaki Ahmet Ay, 22 yandaki Abit, 15 yandaki Ömer ve 26 yandaki Siraç Yldz ehit veren Koçkar köyünde ac hiç dinmedi. Taziye ziyaretlerinin sürdüü köyde sk sk ehitlerin mezarlar ziyaret ediliyor, dua okunuyor. 1986 ylndan bu yana PKK tarafndan düzenlenen saldrlarda 28 kiinin ehit olduu, gözyann hiç dinmedii Koçkar köyünde yaayan vatandalarn teröre öfkesi büyüyor.

- Mmücadelemize devam edeceiz

Koçkar köyü muhtar Mehmet Zeki Yldz AA muhabirine yapt açklamada, evine ekmek götürmek için odun toplamaya giden sivillerin PKK tarafndan hedef alndn vurgulayarak terör örgütüne tepkisini dile getirdi. Yldz, PKKnn bugüne kadar gerçekletirdii saldrlarda 28 kiiyi ehit verdiklerini ifade ederek örgüte boyun emeyeceklerini, PKK ile mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Yldz, Koçkar köyü 1986dan bu yana ehit veriyor. 1993te kaynpederim ile aabeyi ve olu ve onun kz ehit oldu. 1994te amcamn evine teröristler baskn yapt. 7 ehit verdik. 1997de halamn olu çatmada ehit oldu. Bugüne kadar son ehitler de dahil 28 ehit verdik. dedi.

Yldz, her zaman devletin yannda olduklarn belirterek öyle konutu: PKK, FETÖ, HDP, CHP bunlar birlemi, slamdan ne istiyorlar? Müslüman olduumuz için bize bunu yapyorlar. Dindar kimliimizden dolay bize saldryorlar. HDP Kürtlerin hakkn savunmuyor. 28 ehidimiz var. PKKya kar mücadelemize kanmzn son damlamza kadar devam edeceiz. Devletimizin yanndayz. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devletiz.

- PKKdan bir fark yoktur

Kulptaki saldrda iki çocuk babas olu Siraç Yldz kaybeden Ebedin Yldz, Kürtçe yapt açklamada terör örgütünün evine ekmek götürmek için çalmaya giden sivil insanlar hedef almasna tepki gösterdi. Aclarnn büyük olduunu vurgulayan Yldz, torunlar Ensar ve laydann yetim kaldn belirtti. Yldz, Allah hakkmz brakmasn. Ekonomik durumu iyi deildi, çalyordu. Borcu da çoktu. Bir kaç aylk kira borcu birikmiti. Ödeyemedii için çalyordu. diye konutu.

Saldrdan iki gün önce olunun evine ziyarete gittiini anlatan Yldz, Olum bana, Durumum iyi deil, çalmaya gideceim. Biriken kira borcum var. demiti. ki gün sonra da ehit oldu. Onlar teröristtir, slam dümandrlar. nsanlar katletmek için ortaya çkmlar. Kürtlerin hakkn savunmuyorlar. Amaçlar kesinlikle Kürt davas deil. Biz de Kürtüz ama Müslüman Kürtüz. ifadelerini kulland.

Oyunu HDPye verenlerin de PKKdan bir fark yoktur. Sistemleri ve amaçlar bir. Onlara yardm eden PKKnn amaçlarna yardm etmi oluyor. diyen Yldz, evladn kaybetmenin üzüntüsünü yaadn aktard.

- 105 yanda 4 torununun acsn yaad

Saldrda torunlar Ahmet Ay, Abit, Ömer ve Siraç Yldz kaybeden 105 yandaki brahim Yldz, PKKy lanetledi. Yitirdii torunlar için Kürtçe at yakan Yldz, gözya döküyor.

Ana Sayfaya Git