Kaçırıldığı iddia ediliyordu?

Ağabeyinin kaçırdığı kıza karşılık kaçırıldığı iddia edilen şoförden haber yok

Haberler 19.07.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Kulp ilçesinde, evli ve 3 çocuk babas eyhmus Yavuzun kaçrd M.B.nin yaknlar tarafndan, kz kardelerine karlk kaçrld iddia edilen Hac Yavuzu arama çalmalar sürüyor. 4 çocuk annesi Aygül Yavuz, ilçede oförlük yapan ei Hac Yavuzun hayatndan endie duyduunu belirterek, çok kötü durumdayz. Tek umudum, devletin yardm etmesi dedi.

Kulpta geçen ay meydana gelen olayda, evli ve 3 çocuk babas eyhmus Yavuz, gönül ilikisi yaad M.B. ile kaçt. Ailesi tarafndan zorla evlendirilmek istendii için eyhmus Yavuz ile kaçt öne sürülen M.B.nin ailesi, kzlarnn getirilmesini istedi. Olayn tatlya balanmas için ilçenin ileri gelenleri defalarca araclk yapt ancak tüm giriimler sonuçsuz kald. Bu sürede genç kzn yaknlar, eyhmus Yavuzun annesinin de aralarnda bulunduu yaknlarn darp edip, evlerini atee vermeye kalkt. Olaylarn ardndan eyhmus Yavuzun ilçede oförlük yapan kardei Hac Yavuz, 8 gün önce kimlii belirsiz kiilerce kaçrld. ddiaya göre, bir süre sonra dier aabeyi Fehmi Yavuzu arayan Hac Yavuz, kendisini M.B.nin yaknlarnn kaçrdn, kz kardelerinin dönmemesi halinde öldüreceklerini söyledi.

KAçIRILAN OFÖRDEN HABER YOK

Bedensel engelli Fehmi Yavuz, kardeinin rehin tutulduunu söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyluya basn yoluyla yapt çarnn ardndan güvenlik görevlilerinin harekete geçtiini ifade eden Fehmi Yavuz, Kardeim 8 gündür ellerinde. Operasyonlar yaplyor, aramalar yaplyor ama hl kardeime ulalamad. Öldü mü, kald m bilmiyoruz. çileri Bakanmz talimat vermi. Aryorlar ama demek ki yeterli deil. Lütfen kardeimi bulun. Can güvenliimiz yok. lçede gezemiyoruz bile. Kz kendi rzasyla gitmi, onlara da ulaamyoruz dedi.

Kayp Hac Yavuzun ei Aygül Yavuz ise einin hiçbir suçu olmadn belirterek, çok zor durumdayz. çocuklarm küçük, akamlar alyorlar. Lütfen bize yardm edin. Devletimiz var, bize elini uzatsn. Benim hiçbir umudum yok, sadece umudumuz devlettir. Bize yardm etsin diye konutu.

3 K GÖZALTINA ALINDI

Hac Yavuzun bulunmas için güvenlik güçlerinin ilçe krsal ve köylerde farkl adreslere operasyon düzenledii örenildi. Olayla ilgili gözaltna alnan 3 kiinin, ifadelerinin alnmasnn ardndan serbest kald bildirilirken, arama çalmalarnn sürdüü örenildi. Gözaltna alnan kiiler, ifadelerinde Hac Yavuzu kendilerinin kaçrmadn ve olayla ilgilerinin olmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git