Kadın gazeteciler annelerle birlikte

İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a gelen kadın gazeteci ve yazarlar, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi

Haberler 09.09.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul ve Ankaradan Diyarbakra gelen kadn gazeteci ve yazarlar, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan annelere destek verdi.

Kadn gazeteciler, HDP Diyarbakr il binas önünde bekleyen anneleri ziyaret etti. çocuklarn bölücü terör örgütü PKKnn elinden kurtarmak isteyen annelerle birlikte HDP binasnn önünde oturan gazeteciler, madur annelerle sohbet etti.

PKKnn kaçrd çocuklarn kurtarmak için oturma eylemi yapan annelere destek verdiklerini belirten gazeteciler, annelerin sesinin duyulmas gerektiini ifade etti.

Annelere destek veren gazeteci-yazar Nagehan Alç, unlar söyledi: Uzaktan bakmakla burada olmak arasnda çok fark var. Türkiyede maalesef her eyi çok derin bir kutuplamaya kurban ediyoruz. Buradaki hakiki çl ne olur buna kurban etmeyin. Siyasi olarak hangi görüte olursa olsun, evlat acsndan daha büyük bir ac yoktur. çocuu için çrpnan anneler var, birebir dinlemeye çalyorum. Hem erkek, hem kz evlad olan annelerin hikayelerini dinlemeye çaltm. Kaçrlan kz yalnzca 15 yanda. çocuklar bir akam yok oluyorlar ve aileler yaan ölü haline geliyorlar. Bu isyann duyulmas çok önemli. çok zor artlarla buraya gelen aileler var. Hepsi Diyarbakrda yaayan aileler deil. Yüreinin sesini dinleyip, Hacire anay izleyip gelmi bir avuç kadndan bahsediyoruz. Bu saynn artmas ve bu çln duyulmas gerekir.

- Bu sesi çoaltmamz gerekiyor

Gazeteci-Yazar Halime Kökçe de annelerle konutuklarn, hallerini hatrlarn sorduklarn söyledi.

Karlkl dua ettiklerini belirten Kökçe, öyle devam etti:

Hepsi çok acl. Günlerdir biz de takip ediyorduk ve gelmek için acele ediyorduk. Onlar da seslerini duyurmaya çalyorlar. Tek tek hikayelerini dinleyince hakikaten olayn ciddiyetini anlyorsunuz. Bir ailenin küçücük 10 yandaki çocuu gitmi, 5 yldr haber alamyorlar. Iraktan aramlar, bir çocuu hapiste ömür boyu mahkum edilmi ve HDP o çocuu uyaryor Annene söyle evine gitsin diyor. O kadn, çocuunu almak için burada bekliyor. Bu sesi çoaltmamz gerekiyor. Niye HDP binas önündesiniz diye soruyorlar annelere. Biliyoruz buradan irtibatlanarak gittiklerini diyorlar, gönderildiklerini ya da kaçrldklarn. Bu o kadar çplak bir gerçek ki.

Olu terör örgütü tarafndan kaçrlan anne Sadiye Özbey ise Gitsin kendi çocuklarn yollasnlar. Güçleri yetiyorsa Amerika ile savasnlar, Türkiyeden ne istiyorlar? O zaman burada yaamasnlar. Bizim çocuklarmz getirsinler, biz arkamza bakmadan gideceiz. Cierim yanyor. Alsn gelsin u an beni öldürsünler, kaybedecek bir eyim yok. eklinde konutu.

Gazeteci, yazar ve televizyon sunucularndan oluan ekipte, Halime Kökçe, Gülcan Tezcan, Nagehan Alç, Fadime Özkan, Deniz Kilisliolu, Betül Soysal Bozdoan, Zeynep Türkolu, Sevil Nuriyeva, Meryem layda Atlas, ATV Ankara Temsilcisi ebnem Bursal, nternet Haber Ankara Temsilcisi Hatice Kübra ile birlikte 20ye yakn gazeteci yer ald.

Ana Sayfaya Git