Kadın hakları savunuculuğu

Diyarbakır’da “Kadın Hakları Savunuculuğunda Yeni Yönelimler” konulu çalıştay düzenlendi.

Haberler 07.10.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD) ve Sosyal Destek Program (SODES) öncülüünde Kadn Haklar Savunuculuunda Yeni Yönelimler konulu çaltay düzenlendi.

Bir otelin konferans salonunda gerçekletirilen çaltaya DKAD Bakan Reyhan Aktarn yan sra Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, Organize Sanayi Bölgesi Bakan Aziz Odaba, Güneydou Tekstil Sanayi ve adamlar Dernei (GÜNTAD) Bakan hsan Ourlu, Kurum temsilcileri ve i insanlar katld. çaltay ile ilgili bilgi veren DKAD Bakan Reyhan Aktar, bölge ile ilgili DKAD olarak 2004 ylndan bu yana aktif olarak çalan bir i örgütü olduklarn belirterek, Sahada özellikle kadn i gücünün arttrlmas adna çalmalar yapmaktayz.

KADIN HAKLARI

Bunlar kimi zaman mesleki eitim olmakta kimi zaman giriimcilii tevik edici kimi zaman da giriimci kadnn niteliini artrabilecek politikalar olmaktadr. Bizler burada öncelikle toplumsal cinsiyet eitlii nedir? Buna temel kavram ile bakacaz. Toplum cinsiyet eitliinden ne anlyor, gündelik yaammzda bununla nasl karlayoruz? gibi sorulara cevap arayacaz. Ayrca Kadna yönelik iddet ve kadn haklar ile ilgili sunumumuz olacak dedi.

çaltay daha sonra basna kapal olarak devam etti.

Ana Sayfaya Git