Kadınlar istasyon meydanına çıkıyor

Diyarbakır'da kadınlar, 8 Mart'ı İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting ile kutlayacak. Bu yıl karanfil yerine kadınların yaptığı bileklikler dağıtılacak.

Haberler 26.02.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 Mart Dünya Emekçi Kadnlar Günü bu yl çeitli etkinliklerle kutlanacak. Diyarbakrda kadnlar, bu yl karanfil yerine yaptklar bileklikleri datacak. Bunun için Özgür Kadn Hareketi (TJA) aktivisti kadnlar, bileklik yapmak için Medeniyetler Beiinde Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama Dayanma, Birlik ve Kültür Derneinde (MEBYA-DER) bir araya geldi. Kadnlar bileklik yapm çalmalarn sürdürürken, ksa bir açklama yapan TJA aktivisti Medine Efe, kadn emeinin görülmesi için 8 Mart etkinleri kapsamnda bileklik datacaklarn söyledi.

EL EMEMZLE BLEKLK YAPIP DAITACAIZ

Efe, her sene 8 Mart için yaplan ön çalmalarda datlan karanfiller yerine bu yl kadnlarn yapt bileklikleri datma karar aldklarn belirterek, Bileklikleri hem cezaevindeki kadnlara hem de emekçi kadnlara datacaz. Bileklik yaptmz talar Mardinden istedik. Kadn arkadalarmza da çarda bulunarak burada toplandk. Bu çalma hem kadnlarda hediye olarak kalmas hem de kadn emeinin görünür klnmas için yapld ifadelerini kulland.

KADINLARA çARI

Kadnlara çarda bulunan Efe, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde stasyon Meydannda, rengimizle, sesimizle, zlgtlarmzla toplanalm. 8 Mart bizim için çok önemlidir. Kadnlara, gençlere çarda bulunuyoruz; gelin bize katln, 8 Mart kitlesel bir ekilde kutlayalm dedi.

Ana Sayfaya Git