KADEM Mardin Temsilciliği açıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mardin İl Temsilciliği hizmete girdi.

Haberler 04.03.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi Mustafa Yaman, bir otelde düzenlenen açl töreninde, Kadn ve demokrasi kavramlar birçok alanda olduu gibi 15 Temmuzda da demokrasiye sahip çkma noktasnda kendisini göstermi ve kadnlarmz meydanlara çkarak demokrasi kahramanlar olmulardr. dedi.

KADEMin, Mardinde sosyal, kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik anlamda pek çok çalmaya imza atacana inandklarn belirten Yaman, KADEM, kadn haklar ve özgürlükleri, demokrasi, kadna yönelik iddetin önlenmesi, kadn istihdam gibi bütün faaliyetlerde aktif rol oynayacaktr. Kadnlarmz, demokrasimizin en önemli unsurudur. Kadn ve demokrasi kavramlar birçok alanda olduu gibi, 15 Temmuzda da demokrasiye sahip çkma noktasnda kendisini göstermi ve kadnlarmz meydanlara çkarak demokrasi kahramanlar olmulardr. diye konutu.

2023 ve 2071 vizyonunda, kadnlarn daha fazla ve etkin rol alacana inandn kaydeden Yaman, kentte kadnlar için farkndalk oluturarak, çok sayda projeyi hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Yaman, KADEM Mardin Temsilciliimizin açlmasyla da artk kadnlarmzn gelimesine katk salayacak çalmalarmz beraber yapacaz. Kadnlarmz yücelttiimiz zaman Mardinimizi de yücelteceiz. Kadn gülerse, mutlu olursa, hem aile hem de ehrimiz mutlu olacak. ifadelerini kulland.

- Ylmaz: Türkiyenin önde gelen kadn derneklerinden biri olmay baardk

KADEM Genel Bakan Sare Aydn Ylmaz ise dernein 30. temsilciliini Mardinde açmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ylmaz, 8 Mart 2013ten bu yana ses getiren, dikkat çeken, farkndalk yaratan çok sayda faaliyete baar ile imza attklarn dile getirerek, ulusal ve uluslararas alanda yürüttükleri faaliyetlerle, Türkiyenin önde gelen kadn derneklerinden biri olmay baardklarn söyledi.

Dünyada her gün yüzlerce kadnn iddete maruz kaldn ve ölümle neticelenen vahim sonuçlarla karlatklarn ifade eden Ylmaz, dünyada her 4 kadndan birinin iddete maruz kaldna dikkati çekti. Ylmaz, öyle devam etti:

Özgecan olay gibi ya da 3-4 gün önce Adanada küçük bir çocuumuza yaplan cinsel saldr gibi...Bütün bunlar yürekten knyoruz, hepsine lanet okuyoruz. Böyle bir çada kadna kar iddeti meru sayan, kadn ötekiletiren her türlü anlayla mücadele etmek bizim üzerimize düen vazifedir. Hiç kimse kadna yönelik iddeti töre, gelenek, namus gibi kavramlarla açklayamaz. çünkü insana can Allah verir ve can yine onun hükmündedir.

Törende, TBMM dare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu ve KADEM Mardin l Temsilcisi Özgül Saidolu da konutu.

Konumalarn ardndan temsilciliin açl gerçekletirildi.

Törene, AK Parti Mardin l Bakan Nihat Eri, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kurulular temsilcileri ve 80 ilden KADEM üyeleri katld.

Ana Sayfaya Git